'Alle deelnemers zitten vol talent' - Winnaars IWWD-talentenjacht bekend

Nieuws

WORMERVEER - Het hoogtepunt van de Ik Wil Wat Doen-talentenjacht was vrijdag 4 november. De jury riep in De Groote Weiver, Wormerveer, Jhon-Lewis Cabot (19) als winnaar uit. De tweede prijs was voor Indi van Ooijen (12) en Chris Bommezij (23) eindigde als derde. "Alle talenten willen ver komen in de muziek", vertelt initiatiefnemer en rapper Derryl Brudet, ook wel bekend als 'DDQ.'
"Het was nog een moeilijke keuze voor de jury. Alle deelnemers zitten immers vol met talent. Ik schrok ervan", zegt Derryl met een knipoog. "Echter, het is ons toch gelukt om uit de zes talenten drie winnaars te kiezen. Jhon-Lewis is al heel lang met muziek bezig. Hij is zanger-liedjesschrijver en met zijn eerste plaats heeft hij een videoclip ter waarde van 500 euro verdiend. Ook de pas twaalfjarige zangeres Indi is druk bezig met muziek, vaak samen met haar broer en dj Quincy Vano. Cris is echt een volkszanger. Hij zingt muziek van het type André Hazes en heeft daar echt een perfecte stem voor."
Derryl verhuisde twee jaar geleden van Purmerend naar Krommenie. 'DDQ' zag dat veel jongeren zich er verveelden en startte daarom de Facebook-pagina 'Krommenie Ik Wil Wat Doen (IWWD).' Daar vloeiden meerdere activiteiten uit voort, waaronder de IWWD-talentenjacht. "Het kost doorzettingsvermogen en wilskracht om de activiteiten te organiseren, want ik doe het nu nog allemaal vrijwillig. Dit doorzettingsvermogen en deze wilkracht wil ik de talenten ook meegeven."
Ook volgend jaar is er een IWWD-talentenjacht. Derryl kan nog niet vertellen wanneer, maar wel zegt hij: "Ik kan jullie allemaal alvast verklappen: volgend jaar komt er weer een talentenjacht. Dus houd onze Facebook-pagina 'Krommenie Ik Wil Wat Doen' #IwwD in de gaten voor alle evenementen die wij organiseren. Door en voor jongeren."