'Unknown Brood' in De Fabriek

Nieuws

ZAANDAM - Unknown Brood is een film van Dennis Alink. De film is deze week vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 december te zien in Filmtheater De Fabriek in Zaandam.
Op woensdag 11 juli 2001 springt rock-'n-rollmuzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton Hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt, is net zo extravagant als dat hij het geleefd heeft. Herman heeft in zijn eigen video's, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. Unknown Brood duikt in het verleden om met dit niet eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven.
Maandag 19 december woont Xandra Brood de vertoning van de film bij om na de film het gesprek aan te gaan met de aanwezige bezoekers. Xandra leefde jarenlang met Herman Brood samen en kreeg met hem een dochter: Lola.
Unknown Brood kwam dit jaar uit en duurt 85 minuten. Filmtheater De Fabriek bevindt zich op Jan Sijbrandssteeg 12 in Zaandam. Meer informatie over de draaitijden en over andere films is te vinden op de website: www.de-fabriek.nl.