Holland Elektro en Kopvoeter in De Groote Weiver

Nieuws

WORMERVEER - de Hoornse bands Holland Elektro en Kopvoeter treden vrijdag 23 december op in De Groote Weiver.

Kopvoeter is een Nederlandstalig powertrio, gespecialiseerd in puntige, pakkende liederen met opvallende teksten. Volgens sommige mensen klinken ze als een kruisbestuiving tussen de Jeugd van Tegenwoordig en de Pixies. Anderen horen er dEUS in, of meer Spinvis. De afgelopen twee jaar heeft de band het podium gedeeld met onder andere Douwe Bob, The Miseries, Van Dik Hout en ook op Oerol traden zij op. In 2015 is de eerste single 'De Dijken' op vinyl uitgebracht bij Tender Records, het platenlabel van Tim Knol. Kopvoeter bestaat uit: Robbert Reus (gitaar/zang), Bas de Vries (drums) en Pieter Tensen (bas/zang).
Holland Elektro is een band die bestaat uit vier doorgewinterde rockers die beweren elkaar te zijn tegengekomen tijdens hun bijbaan in een groothandel van wasmachines en stofzuigers. Vele jaren Hoornse popgeschiedenis (onder andere Indirekt, the Electric Tears en The Stagger3) verenigd in één unieke band. De songs zijn vernoemd naar stofzuigeronderdelen en de bandnaam verwijst naar de legendarische krachtpatser voor in de huishouding.
Van Holland Elektro verscheen in 2012 de videosingle Big Mouth en in september 2016 werd het debuutalbum 'Kortweg Holland Elektro' uitgebracht. Holland Elektro bestaat uit: Eric M. Lensink (gitaar), Bas de Vries (drums), Jannelies Rickenbacker (basgitaar) en Rude Swearing (gitaar). Het optreden wordt om 21.30 uur gehouden in De Groote Weiver op aan de Industrieweg 1a in Wormerveer. De toegang is 5 euro.