Expositie rond het thema water

Nieuws

ZAANDIJK - Geen mens kan leven zonder water. Tegelijkertijd worden we ons steeds meer bewust van de dreiging ervan. De helft van Nederland ligt immers onder de zeespiegel. Het water is zo bekeken een bron van leven én een bedreiging. De vier kunstenaars Nicole van der Heijden, Jansje Dane, Jef Nassenstein en Angèle van den Thillart laten in totaal verschillende technieken zien hoe water hen inspireert. Ze tonen film, ruimtelijk werk, olieverf, fotografie en een installatie. Zaterdag 14 en zondag 15 januari exposeren ze in Het Weefhuis, Zaandijk.

Nassenstein werkt in een volledig virtuele techniek. Met behulp van 3d-software creëerde hij het videoproject Stilleven met Flessen. De constant bewegende beelden hebben geen begin en geen eind, geen drama en geen plot. De kunstliefhebbers kunnen kijken wanneer en hoe lang ze willen. Van der Heijden exposeert de installatie: evacueren-ontzamelen, waarin verleden en het dagelijks leven wordt gedocumenteerd en gearchiveerd, geïnspireerd door de watersnood 1906.
Dane laat ruimtelijke objecten zien: 'Waterstraal', gemaakt van ijzerdraad en 'Waterwolf', een object gemaakt van gevlochten oordopjes. Van den Thillart maakt tekeningen en schilderijen van het wateroppervlak, maar ook mixed mediakunst waarin ze aquarel en tekeningen met fotografie combineert.
De informatie over de expositie is eveneens te vinden op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl. De tentoonstelling vindt zaterdag 14 en zondag 15 januari van 13.00 tot 17.00 uur plaats. Het Weefhuis bevindt zich op Lagedijk 39 in Zaandijk.