Nieuwe concertreeks La Luna

Nieuws

WESTZAAN – Wat doet de nacht met ons? Die vraag stelt La Luna tijdens haar nieuwe programma ‘Dans une nuit’. De worldpop-groep tourt met dit programma weer langs diverse theaters en theaterkerken in Noord-Holland. Vrijdag 16 januari spelen zij een concert in Westzaan, in de Zuidervermaning. La Luna put uit een rijk repertoire en brengt een meeslepend programma dat je meeneemt in een nacht vol romantiek, passie, mystiek en magie.
In het programma ‘Dans une nuit’ bezingt La Luna de nacht. De nacht, die op iedereen een andere uitwerking heeft. Ze brengt inzicht aan de denkers, inspiratie aan de makers. Zij gunt haar dromen aan de idealisten en passie aan de geliefden. Zij brengt verwarring aan de zoekers, ruimte aan de zieners. Zij rammelt aan het fundament van rusteloze zielen, voor wie haar stilte oorverdovend is.
Zangeres Helen Botman: "Muzikanten zijn nachtdieren. Als de wereld al lang slaapt, zijn wij nog wakker, onderweg of aan het werk. In de stilte komt de inspiratie voor dat ene refrein, of dient zich een melodie aan die je overdag niet kon horen. De nacht is het donkere stukje van het etmaal, waarin de betovering tot leven komt en je het moois tussen de sterren vandaan kunt vissen. 'Dans une nuit' is daarom een intieme ode aan de magie van de nacht, die we muzikaal willen delen."
Het programma is vernoemd naar het eigen lied ‘Dans une nuit sans lumière’. Dit lied inspireerde de Alkmaarse fotograaf en filmer Frits de Beer tot het maken van een video, die als opmaat naar de concerten te bekijken is op de website van La Luna.
Vrijdag 16 januari in De Zuidervermaning in Westzaan. Kijk voor meer info, concertdata en reserveringsmogelijkheden op www.laluna.org