Van den Brom naar Assendelft

Nieuws

ASSENDELFT - De AZ-selectie en staf deden donderdag 5 maart massaal de aftrap van de Rabo AZ Voetbaltoer 2015. In ruim 90 basisschoolklassen werd zo het maatschappelijke project van AZ en Rabobank feestelijk gestart. John van den Brom trapte af in Assendelft.


AZ en Rabobank zijn zich bewust van hun maatschappelijke positie en voelen zich nauw betrokken bij de regio. Daarom bieden zij de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de kop van Noord-Holland kosteloos een onderwijspakket aan. Dit initiatief startte in 2012 en is een enorm succes gebleken. Dit jaar sluit ook Rabobank Zaanstreek aan bij het project. AZ is blij met deze nieuwe partner uit de regio.
Het online lesprogramma, inclusief introductievideo’s, opdrachten, presentaties en handleidingen voor de leerkracht, loopt acht weken en bestaat uit de volgende thema’s: voeding, respect, samenwerken en bewegen. Dit jaar is ook het belangrijke thema omgaan met geld toegevoegd. AZ-spelers beantwoorden vragen als: ‘Hoe ziet het voedingsschema van een AZ-speler eruit?’ en ‘Wat betekent samenwerken voor AZ?’. De klassen die de opdrachten het meest succesvol hebben uitgevoerd winnen als hoofdprijs een voetbalclinic.
Doelstelling is om kinderen uit de regio in beweging te krijgen, hen bewust te laten worden van een gezonde levensstijl, maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar te maken en zo een maatschappelijk bewustzijn te creëren.