Een reis door het Zuid-Afrika van Nelson Mandela

Nieuws

ZAANDAM - Tijdens South African Road Trip kunt u genieten van een Zuid-Afrikaans gezelschap met zangeressen en het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir uit de townships van Kaapstad, begeleid door muzikanten. Gezamenlijk brengen zij op donderdag 26 maart ‘A tribute to Madiba’ een prachtige voorstelling vol Afrikaanse traditionele liederen en hedendaagse songs in het Zaantheater.
Speciaal voor deze voorstelling maakte video- en decorontwerper Catharina Scholten een reis van de Oost- naar de Westkaap: van de geboortegrond van Nelson Mandela naar de Tafelberg. De gemaakte beelden meanderen door de avond heen, terwijl de bewoners u meenemen op reis door het Zuid-Afrika van nu. Als extraatje krijgt u een symbolische koffer vol Xhosa-wijsheid van Mandela mee. Alles draait om saamhorigheid en gemeenschapszin, oftewel Ubuntu: 'de mens is slechts mens in relatie tot anderen'. Deze bewonderenswaardige filosofie loopt als rode draad door de voorstelling. Ga mee op reis door Zuid-Afrika met heerlijke Afrikaanse zang, dans en muziek.
Kaarten voor South African Road Trip (vanaf € 12,25 € 3,25 voor drankje & garderobe) zijn 24 uur per dag te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 0900 – 33 44 55 3 (€ 0,30 p.m.).