Sensationele Zaansafari`s

Nieuws

ZAANDAM - Van mei tot en met oktober laat Festival Industrie Cultuur Zaanstreek de bezoeker tijdens een spannende vaartocht kennis maken met de geheimen van de Zaanse maakindustrie. Per boot en in het donker.


Tijdens de Zaansafari's beleeft men de Zaanse geschiedenis en hedendaagse cultuur tegen een steeds wisselend decor van fraai verlichte gebouwen en objecten aan de oevers van de Zaan. De première van de Zaansafari vindt plaats in mei, met de editie: Sense-ationeel.
Sensationeel, want in de maand mei staat de ’sense’ centraal. Proef, ruik en voel de Zaanstreek tijdens de avondlijke boottocht over de rivier. De zinnenprikkelende Zaanstreek was ooit de provisiekast van Nederland en is nog steeds wereldwijd toonaangevend in de voedingsmiddelenindustrie. Maak kennis met deze Zaanse maakindustrie en ervaar hoe deze zich heeft ontwikkeld door de eeuwen heen.
Een Zaansafari duurt ongeveer drie uur en wordt begeleid door een ervaren gids. Onderweg komt men onverwachte, in het wild loslopende cultuurhoogstandjes tegen. Elke maand volgt de Zaansafari een andere route met steeds een thematische invulling. Bezoek voor kaarten, updates, data en de programmering van de volgende edities www.festivalindustriecultuur.nl en de Facebookpagina ‘Zaansafari’.