Jim de Goede snel op Assen

Nieuws

ASSENDELFT - Op het circuit van Assen werd maandag 1 juni in de Zomeravondcompetitie (ZAC) met motoren geracet. Wat in eerste instantie een regenachtige dag zou worden, bleek een zonnige dag te zijn. De Assendelver Jim de Goede kende in de twee races een goede start, maar het is hem niet gelukt een podiumplek te bemachtigen.

Voorafgaand aan racedag drie had de motor weer een verse beurt gekregen en met een nieuwe achterband kon de eerste vrije training beginnen. Op Assen is het altijd even wennen aan de hoge snelheden en dat bleek ook uit de rondetijden. Evengoed wist De Goede nog een negende tijd neer te zetten.
In de kwalificatie moest het gas er dus wat meer op. De Goede ging als eerste naar buiten en zette meteen aan. Echter, doordat hij zo snel zijn eerste rondje had gemaakt, kwam hij meteen in langzaam verkeer, dat nog aan het opwarmen was. Doordat de rest daar ook last van had, slaagde De Goede erin als vierde te eindigen, een mooie startpositie.
Er stonden De Goede geen gemakkelijke races te wachten, omdat er veel mensen met snellere tijden waren. De Goede had in race één een superstart en ging als tweede de eerste bocht in. Het was een kwestie van tijd voor de snelleren om De Goede te passeren, maar de coureur gaf niet op. Twee remfoutjes kostten hem echter drie posities, zodat hij genoegen moest nemen met de achtste plek. Later bleek dat hij voordurend onder zijn persoonlijke record had gereden en deze nu op 1:51:3 staat.
In de tweede race begon De Goede vanaf plek acht. Met een sterke start ging hij als vijfde de eerste bocht in. Opnieuw lag het tempo erg hoog. Na heel wat mooie gevechten eindigde De Goede race twee op de negende plek. Video's van de race zijn te zien op Facebook: Jdg-racing. De volgende race is maandag 6 juli en wederom op Assen.