Eerste, zwaarbevochten punt FCZSW JO11

Algemeen
Afbeelding

ZAANDAM - De JO11 van zaalvoetbalvereniging FCZSW heeft woensdag 6 maart een gelijkspel behaald tegen het hoog geklasseerde Veerhuys. Het was een zeer spannende wedstrijd, wat de norm voor dit team is. De week daarvoor verloren ze met 5-4 in Volendam en daarvoor met 8-9 tegen Scagha uit Schagen. In die wedstrijd maakten ze mannen een 2-7 achterstand goed tot 7-7 om uiteindelijk toch jammerlijk nipt te verliezen.

Kick Bootsman had zijn teen gebroken door een ongelukje op de trampoline. Hij kon daardoor niet meespelen, maar was wel aanwezig om zijn ploeg aan te moedigen. Tegen Veerhuys liep het team tegen een snelle achterstand aan door een tegendoelpunt van de enige dame op het veld, Fenna Emmelkamp. In de laatste seconde voor de rust scoorde Veerhuys de 0-2. Tussendoor waren er voor de thuisploeg kansen genoeg. Bas Warmerdam speelde zich bijvoorbeeld via een schijnbeweging mooi vrij, maar zijn schot raakte de paal. Ook werd een van zijn inzetten van de lijn gehaald. Jayzon Haans had weinig geluk, want zijn schoten gingen net naast of werden gestopt. Keeper Kevin Dreves wist fraaie reddingen te verrichten.

In de tweede helft werd het al snel 0-3 en kon de traditionele inhaalrace beginnen. Dankzij twee mooie goals van Cas Kerssens werd het 2-3 en zeer spannend. FCZSW gooide alles op de aanval. Veerhuys kreeg hierdoor via enkele snelle counters kansen, die Dreves goed stopte. Levi Pirovano maakte de luid bejubelde gelijkmaker. Cas Kerssens maakte er zelfs 4-3 van en vervolmaakte hiermee zijn hattrick.

Diverse toeschouwers vonden dat de scheidsrechter (lookalike van Pierluigi Colina, maar dan fitter) voor het einde moest fluiten, maar er waren nog drie minuten te spelen. Uit een schitterende vrije trap, te vergelijken met die van Lasse Schöne tegen Real Madrid, maakte Veerhuys gelijk. Even later raakten ze ook de binnenkant van de paal. Zinderende spanning dus. Tot verdriet van iedereen die FCZSW een warm hart toedraagt, maakte Veerhuys in de laatste minuut met een onhoudbaar schot de 4-5 en leken de jongens opnieuw tegen een nederlaag op te lopen.

Opgeven komt echter niet in woordenboek voor. In de blessuretijd scoorde Tim Klein de gelijkmaker. Uit een corner stuiterde de bal uit het zesmetergebied en hij drukte de bal mooi hoog in het doel, vijf tegenstanders en twee medespelers voor zich. Het eerste punt in de competitie is behaald en dit smaakt naar meer. Coach Dennis Bootsman: "We hebben veel kansen gehad en gemist. Op het laatst zijn we goed weggekomen, maar het gelijkspel is dikverdiend." Laurens Haans: "Met name de wijze waarop we gescoord hebben, namelijk uit mooie combinaties, stemt tot tevredenheid." Vrijdagavond 15 maart wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen Zwaag/Hoogland kozijnen.