Lishainely maakte voor ZSB deze foto van het feest op de onderbouw.
Lishainely maakte voor ZSB deze foto van het feest op de onderbouw. (Foto: Lishainely Hunte)

Leerlingen maken redactie voor Stadsblad

KROMMENIE - De leerlingen Faith, Lishainely en Amira waren afgelopen vrijdag, tijdens het schoolfeest van OBS De Komeet, echte verslaggevers voor Zaans Stadsblad. Op het zonovergoten schoolplein liepen ze rond met de blauwe Rodi-pet op. Ze schoten beelden, filmden en konden daarna ter plekke zien hoe hun beelden werden ingeladen in de krant van aanstaande woensdag. Aanleiding voor de komst van de Zaanse redactie was het thema van de school: Media.

In de klas van Faith Stoop (groep 8) kwam binnen het thema ook de Tweede Wereldoorlog aan bod. Faith: "We hebben met de klas een oorlogskrant gemaakt! Ik vond het een heel leuk thema!" Faith denkt er nu over om later politiek verslaggever te worden. "Ik was al fan van de motorsport, maar ik ben nu ook fan van jullie krant!", laat Faith na afloop weten.

'Ik ben nu ook fan van jullie krant!'

Ouders en andere belangstellenden konden een kijkje nemen in de klassen en zien wat de kinderen hadden geleerd. De redactie was zeer onder de indruk van de dertig pagina's dikke oorlogskrant. Die kon namelijk helemaal zonder inkomsten van adverteerders gedrukt worden en dat is natuurlijk bijzonder knap! Klasgenootje Amira Bouchouihan filmde een stukje met de smartphone en genoot na afloop van haar welverdiend ijsje (zie foto). Een samenvatting daarvan is terug te zien op de Facebookpagina van Zaans Stadsblad. Like de pagina en laat vooral een boodschap achter voor de meiden.

Ontwikkelingsgericht

De Komeet geeft ontwikkelingsgericht onderwijs waarbij kinderen werken vanuit een thema's die betekenis voor ze hebben. De eigen inbreng van kinderen 'Wat willen wij weten?' is daarbij dan ook een belangrijk onderdeel.

Yvette van der Does
Meer berichten