André van Vliet.
André van Vliet. (Foto: Cojan van Toor Oudewater NL)

Orgelconcert André van Vliet

WESTZAAN Het Flaes & Brünjes orgel van de Grote Kerk van Westzaan is vrijdag 26 april weer te horen tijdens een orgelconcert. Die avond gaat de organist André van Vliet een gevarieerd programma ten gehore brengen. Het wordt een feestelijk Oranjeconcert met werken van onder anderen Bach en Händel.

André van Vliet is 18 augustus 1969 geboren in Benschop. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de gemeentezang in zijn geboorteplaats. Van Vliet ontving orgelonderricht van de organisten Gijsbert Lekkerkerker en Herman van Vliet. Hij studeerde op het conservatorium van Utrecht bij Nico van de Hoeven, Jan Welmers en Jan Raas. Deze studie rondde hij In 1991 met goed gevolg af. Naast het geven van orgelconcerten door het hele land is André zeer actief op het gebied van koorbegeleiding, zowel op orgel als op piano. Zijn activiteiten zijn niet gebonden aan de landsgrenzen. Zo maakte André concertreizen naar onder andere Canada, Amerika, Hongarije, Roemenië en Duitsland.

Van Vliet is een breed georiënteerde musicus die zijn vak met liefde en enthousiasme beoefent en graag nieuwe muzikale wegen verkent. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19.15 uur geopend en de toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte ten bate van het orgelfonds. Voorafgaand aan het optreden zijn belangstellenden van harte welkom om een kopje koffie of thee te drinken. De Grote Kerk van Westzaan bevindt zich op Kerkbuurt 37.

Meer berichten