Zaanse UITmarkt  belooft groot spektakel te worden.
Zaanse UITmarkt belooft groot spektakel te worden. ((Foto: Aangeleverd ))

Zaanse UITmarkt belooft groot spektakel te worden

Het programma voor zaterdag 7 september is zo goed als rond. Vanaf 12.00 tot 0.00 uur zijn de twee podia non-stop bezet. En dit jaar voor het eerst voor 100% met Zaanse artiesten. Naast toptalent is er ook ruimte voor opkomend talent. Van rap tot rock en van cabaret tot musical.

Op de Zaanse UITmarkt zijn praktisch alle culturele instellingen met een tent aanwezig. Instellingen als het Zaans Museum, Fluxus en het HEMlab laten zien wat ze in huis hebben. Bij elke tent is een leuke activiteit. De Zaanse theaters De Kaasfabriek, De Kunstgreep en het Zaantheater geven een voorproefje van het nieuwe seizoen. Zij komen onder andere met optredens van 'Billy Joël', Loes en Die Kleine en de Pink Floyd tribute band 'Moods'. Theatermijn komt met een theaterbus en nieuwkomer Bind komt met een caravan. Bijzonder wordt ook het optreden van het Zaanse Showorkest. Vijftig muzikanten die optreden met Zaanse zangers en zangeressen, waaronder Musical Award winnares Jeannine la Rose. Ook de winnaars van de lopende muziekcontesten 'Het geluid van Zaanstad' en 'Zaanse juweeltjes' krijgen het podium.

Nieuw is ook het Shared Dining dat plaatsvindt tussen 18.00 en 19.30. Een deel van het terrein wordt dan omgebouwd tot een groot Mediterraan openluchtrestaurant. Aan lange, gedekte tafels krijgen maximaal 150 mensen een 3 -gangen menu opgediend van Zaanse restaurants. Gezellig en goed eten, uiteraard met livemuziek van onder andere Jeff Heijne met Flamenco danseres. Kaarten à € 29,90 voor dit mediterrane eetfestijn gaan vanaf 1 juni in de verkoop. Houd de programmering en de kaartverkoop in de gaten via www.zaanseuitmarkt.nl.

Meer berichten