(Foto: )

Glaskunst in Het Weefhuis

ZAANDIJK - In het open glaskunstatelier van Co Latumahina wordt door Co zelf, maar ook door anderen, wekelijks gewerkt om glaskunstobjecten in verschillende technieken te vervaardigen. Na het volgen van een cursus kunnen cursisten zelfstandig in de studio werken aan hun eigen projecten. Samen met Co Latumahina exposeren de glaskunstenaars van haar open atelier zaterdag 8 en zondag 9 juni van 13 tot 17 uur in Het Weefhuis.

Co Latumahina, die haar carrière als kunstenaar begon als beeldhouwer, maakte de switch naar het werken met glas. Latumahina heeft daarvoor een opleiding aan het IKA, Instituut voor Kunst en Ambacht in Mechelen gevolgd en zich verdiept in diverse glastechnieken. Glas is een veeleisend materiaal dat de mogelijkheid biedt te spelen met licht, reflectie, refractie en transparantie. De technieken die Latumahina toepast zijn Pâte de verre, glascasting, zandstralen op glas, glas-fusing, glasgieten in een mal, glasblazen en zeefdrukken op glas.

De andere deelnemers aan deze expositie zijn Shyrin Hornberger, Rob Laagland, Wilma Meijer, Karin Rutte en Jan van Wijk. Ieder heeft een eigen signatuur qua vormgeving, kleur, lijn, contrast en compositie. Tijdens de expositie kunt u kennismaken met de verscheidenheid aan glaskunstobjecten en in gesprek gaan met de exposanten. Voor informatie en afbeeldingen van deze expositie kunt u kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en de Facebookpagina. Wie geïnteresseerd is om zelf een cursus of workshop te volgen of aan het werk te gaan in haar atelier, kijkt op de site: www.coglasstudio.nl.

Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk.

Meer berichten