Thijs de Lange.
Thijs de Lange. ((Foto: Stijn Ghijsen))

Thijs de Lange allereerste Minister van Gehandicaptenzaken?

ZAANDIJK - Gemotiveerd en vastbesloten om het verschil te gaan maken voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap. Dát zijn de zes kandidaten die campagne voeren voor de functie van Minister van Gehandicaptenzaken. Eén van deze kandidaat-ministers is de 21-jarige Thijs de Lange uit Zaandijk.

Thijs studeert Nederlandse Taal en Communicatie en Frankrijkstudies. Bij zijn geboorte heeft Thijs zuurstofgebrek gehad waardoor het deel van zijn hersenen, dat al het motorische aanstuurt, is beschadigd. Hierdoor heeft hij een lichte vorm van Cerebrale Parese. "Als Minister van Gehandicaptenzaken wil ik meer bewustzijn creëren voor mensen met een handicap in Nederland. Ik wil laten zien dat iedereen mee kan doen, of je nou een handicap hebt of niet. Ik zou graag willen bereiken dat een handicap straks geen doorslaggevende factor is in een sollicitatieprocedure, wat helaas nu nog vaak het geval is. Mijn ambitie is dat de openbare ruimte en alle openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk worden. Dat blinden hun bushalte kunnen vinden zonder obstakels onderweg en doven een persconferentie kunnen volgen."

Liveshow NPO 1

Voor het eerst in de geschiedenis kiest Nederland op maandag 17 juni de Minister van Gehandicaptenzaken. In de liveshow op NPO 1, rechtstreeks vanuit het Kurhaus in Scheveningen, bepalen de kijker en een tv-jury wie deze prestigieuze ministerspost wint. Wie heeft het beste campagne gevoerd en wie weet het Nederlands publiek en de jury, die bestaat uit Leontien van Moorsel, Ronald Plasterk en Vincent Bijlo, het best te overtuigen dat hij of zij het komende jaar het verschil gaat maken voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap?

Minister van Gehandicaptenzaken, maandag 17 juni om 21.15 uur op NPO 1.

Meer berichten