(Foto: Aangeleverd)

Wormer in teken van DoorHetLint-festival

WORMER - Wormer staat zaterdag 6 juli in het teken van het DoorHetLint-festival. Op elf locaties geven 21 verschillende deelnemers acte de présence met muziek, theater, dans, toneel, beeldende kunst en poëzie. Tijdens de derde editie van dit wandel/fietsfestival door Wormer hebben zowel lokale, maar ook enkele regionale deelnemers zich aangemeld.

"We zijn er weer in geslaagd een grote diversiteit aan deelnemers te enthousiasmeren", aldus Annette Brinkman namens de organisatie. "Het is elke editie weer spannend en mooi om te zien hoe het festival tot stand komt.'' Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Broos (improvisatietheater)

De acteurs van Broos staan op nationale en internationale festivals met hun volledig geïmproviseerde theatervoorstellingen. Hierin durven de mannen zichzelf bloot te geven, hun kwetsbaarheid te tonen maar ook hun testosteron. Reinier Posthumus laat weten dat het publiek het thema van de voorstelling bepaalt. "Het publiek bepaalt aan de hand van enkele vragen de beginscene. Daarna mag het achterover leunen en genieten hoe het verhaal zich ontplooit. Ons doel is dat het publiek van de personages gaat houden en de pijn voelt bij keuzes die gemaakt moeten worden.'' Broos staat geprogrammeerd in Café Plus om 14:40 uur, 16:40 uur en 19:20 uur.

Ongoing (dans)

Op de locatie Theater De Kaasfabriek wisselen Anouk van der Laan en de dansgroep Ongoing elkaar af. De 55+ dansers van Ongoing dansen drie voorstellingen met als titel 'Here they come'. Pierik l'Istelle, één van de oprichters van Ongoing, tevens danseres en dansdocent, is voor de derde keer geprogrammeerd. Tussen de voorstellingen door geeft Pierik een dansworkshop 'Eigentijdse dans'. "In deze workshop refereren de opdrachten aan de voorstelling. Als je eerst de voorstelling bezoekt en erna de workshop volgt herken je elementen. Kijk je na de workshop naar de voorstelling dan is je beleving weer anders. Om mee te doen aan de workshop heb je geen danservaring nodig, alleen maar de zin om te dansen,'' vertelt Pierik enthousiast. De drie voorstellingen van Ongoing beginnen om 14:00 uur, 16.40 uur en 19.20 uur in Theater De Kaasfabriek.

Marianne Hoogenboom (zang)

Marianne Hoogenboom, mezzosopraan, wordt op de piano begeleidt door Paul de Jong. Samen brengen zij een programma van klassiek met een knipoog, zoals Marianne het verwoordt. "Ik houd van vertellende, verhalende liederen over de liefde. Jaren geleden heb ik deze cabaretmuziek van Benjamin Brittain al gestudeerd en altijd al een keer willen uitvoeren. Wij zijn dan ook erg verheugd over het feit dat DoorHetLint ons een podium biedt om onze droom te verwezenlijken,'' aldus Marianne. Marianne en Paul treden op in Café Plus om 17:20 uur en om 20:00 uur.

Kunzthoek (beeldende kunst)

In atelier Tanade, naast Groos, verzorgt Kunzthoek workshops. Nathalie van Duijn: ,,Er wordt door kinderen gewerkt aan een schaduwinstallatie die muteert en uitgroeit tot een bijzonder vormgegeven schaduwspel. Het spelen met licht en schaduw is een belangrijk beeldend onderdeel van deze wonderlijke performance. Kinderen kunnen ontdekken dat licht op zowel op technisch als kunstzinnig vlak een hoofdrol speelt. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige manier met kunst in aanraking komen. Er zijn ook allerlei materialen om dat mee te maken,'' aldus Nathalie. Vrije inloop tussen 13:00 uur en 18:00 uur, atelier Tanade.

Hun van nr. 7 (locatietheater)

Hun van nr. 7 speelt een speciaal voor DHL geschreven stuk 'Tent'. Het is een eenakter met het polderlandschap als decor waar Henk en zijn tent centraal staan. Chris Boots vertolkt de rol van Henk. Het stuk is geschreven door Ciska de Wit. Ciska: ,,Ik laat mij inspireren door het leven, door alles wat ik mee heb gemaakt en de absurditeit om mij heen. Vroeger heb ik vaak gekampeerd. Dan zie je de leuke kant van kamperen maar ook treurigheid. Daar wilde ik iets mee doen.'' Chris Boots is een enthousiast acteur die voor de derde keer op het DoorHetLint-festival staat. Regie: Lisa van Ginneken.

Nobody's band (muziek)

Naast de bekende regionale coverband Hasta la Vista en de Amsterdamse Kleizmerband met internationale allure, treden op het podium bij de ijsbaan ook de jonge muzikanten van Nobody's band op. Nobody's band bestaat uit vier muzikanten tussen de 12 en 14 jaar, die hun basis hebben gelegd bij de Zaanse Popschool. De twee zangeressen maken de band compleet. De dertienjarige drummer Bram Eis laat weten vooral pop- en rockmuziek te spelen. Podiumervaring hebben de jonge bandleden al opgedaan in het Zaantheater bij Zaanstormend Talent, de braderie in Krommenie, maar ook bij Wormer Live. Nobody's band staat tussen 17:00 en 18:00 geprogrammeerd op het muziekpodium bij de ijsbaan.

Festivalkaarten à € 12,50 zijn te koop via de website: www.doorhetlintfestival.nl. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang. Jongeren tussen 12 en 18 jaar betalen € 7,50 voor een kaart. De kaarten kunnen op 4 juli tussen 19.30 en 22.00 uur ingewisseld worden bij Bar Groos voor een polsbandje. Met dat polsbandje kun je naar alle voorstellingen die je maar wilt. Op 6 juli zelf is de festivalkaart in te wisselen voor een polsbandje bij de entree van de ijsbaan.

Meer berichten