Zaanfolkfestival in Wilhelminapark

WORMERVEER - Het ZaanFolk Festival begint zaterdag 6 juli om 13.00 uur in het Wilhelminapark aan de Wandelweg in Wormerveer. Na 19.00 uur sluit het park en vindt het vervolg van het festival plaats in café De Melterij, eveneens aan de Wandelweg, schuin tegenover het Wilhelminapark.De programmering is ook dit jaar zeer divers. Vooral lokale bands uit de Zaanstreek en omgeving zijn geselecteerd. De toegang is gratis.

Het festival begint in het Wilhelminapark bij de duiventil om 13.00 uur met een balfolk workshop door Balfolk Amsterdam. Direct daarop gevolgd door een optreden van BmB Light met Bretonse en oud-Nederlandse folk. Op het hoofdpodium (de muziekkoepel) staan vanaf 14:00 uur de volgende acts geboekt: 't Gevolg (muziek van Mexico tot Zweden, van Frankrijk tot Macedonië), Aura (Americana-duo gevormd door de Zaanse muzikanten Auke en Jindra), Kavel 57 (feestelijke Ierse folk op z'n Noord-Hollands, Guinness op klompen), Baym Zeynds Tish (klezmer en Jiddische instrumentale stukken en liederen), Sunny Voices (dit folkkoor zingt Ierse ballades, folk en evergreens). Tijdens de bandwissels speelt straatorkest Toeters & Bellen muziek van alle windstreken.

Even verderop in het park begint om 14.30 uur het open podium. Omringd door op hooibalen gezeten publiek laten zangers en muzikanten horen hoe ruim de definitie van folk is: van singer-songwriters en shanties tot muziek uit Zuidwest-Zigeunië. Vanaf 15.00 wordt in café De Melterij een levendige ZaanFolk sessie gehouden, waar iedere muzikant en/of zanger aan mee kan doen. Bij één van de ingangen van het park staat Banjo Beats, met Americana folk door de zingende banjospeler Anurakt Scheepers.

Klezmer

Van 19.00 uur tot middernacht in café De Melterij aan de Wandelweg 76 speelt het Frankfurter Polka Trio een eigen repertoire, geïnspireerd op Oost-Europese en Klezmer muziek. Zydeco La Louisiane neemt het publiek mee op reis door de geschiedenis van de Zydeco. In het park bij het hoofdpodium staan diverse kraampjes met eten en drinken: Er staat een kraam met tweedehands folk-platen, cd's, dvd's, boeken en bladmuziek en merchandise van de deelnemende bands.Voor de jongste muziekliefhebber is er een apart veldje met allerlei spelletjes en is er een schminkster aanwezig.

Uitgebreide informatie op http://www.zaanfolk.nl; http://www.facebook.com/ZaanFolkMuziek

 

 

Meer berichten