(Foto: Marcel Krijgsman)

Winnaars Kunstbende Young Creators Festival 2019 bekend

REGIO -  Afgelopen weekend zijn de winnaars van Kunstbende 2019 tijdens het Kunstbende Young Creators Festival bekendgemaakt. Het festival vond plaats op de Westergas in Amsterdam. Verdeeld over 91 acts streden 172 jongeren in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden in de What's Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een van de gelukkige winnaars van Kunstbende 2019 kwam uit Wormerveer. De 15-jarige Klaskie won in de categorie Fashion. 

De spectaculaire opening werd verzorgd door zangeres Teske en danser ShinShan, de winnaar Dans van Kunstbende 2018 en tevens winnaar van Holland's Got Talent 2019. Dit jaar waren ambassadeurs Anna Nooshin (influencer) en Petrus (YouTuber en oud-deelnemer Kunstbende) verbonden aan het festival. De jury bestond onder meer uit Willem de Bruin (Muziek), Danie Bles (Fashion) en Rick Paul van Mulligen (Theater).

Naast de finale stond het festival bol van workshops en expertsessies. Zo gaf Anna Nooshin een les over creatief ondernemen, kon je jammen met muzikant Lucas Hamming bij de Rabo Bendesessies en was er een workshop over het ontwikkelen van je talent door Petrus.

Ontwikkelingstraject 
Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op de What's Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands én een ander groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Inschrijving 2020 geopend
Vanaf vandaag kunnen jongeren zich inschrijven voor Kunstbende 2020 via kunstbende.nl. De workshops starten in het najaar van 2019, de voorrondes zijn in het voorjaar van 2020 en het festival is in de zomer van 2020.

Meer berichten