De Zaanse UITmarkt bestaat dit jaar uit drie elementen.
De Zaanse UITmarkt bestaat dit jaar uit drie elementen. (Logo: LassooyDesign)

100% Zaans tijdens Zaanse UITmarkt

De Zaanse UITmarkt bestaat dit jaar uit drie elementen: UITmarkt, UIT eten en het UITfestival. In de aanloop naar het evenement geven we iedere twee weken een kijkje achter de schermen. Er staat zoveel te gebeuren, dat kunnen we niet in één keer uit 'UIT de doeken' doen … Zaterdag 7 september barst het cultureel (en culinair) festijn weer los!

De programmering is dit jaar 100 % Zaans! Naast al het talent van eigen bodem, heeft de Zaanse UITmarkt nog iets bijzonders, namelijk een optreden van Het Zaans Showorkest.

Swingende shows

Al 40 jaar produceert dit orkest spetterende en swingende shows in het Zaantheater met medewerking van bekende artiesten.

Dit jaar komen de ruim 50 enthousiaste muzikanten naar de Zaanse UITmarkt! Het wordt een klassiek meets popachtige setting waarbij onder andere Jeannine La Rose, Sam Eggenhuizen en Kirsten Majoor de zangpartijen voor hun rekening nemen.

Ook Ruben Hoeke gaat enkele nummers meespelen voorafgaand aan zijn eigen optreden later op de avond. Een mix van muzikale hoogstandjes en zangtalent, een spektakel dat deze show onvergetelijk maakt.

'Ook met De Stokers wordt het feest: Nederlandstalige manisch melancholische circuspunk'

Ook met De Stokers wordt het feest: banjo, drumkoffer, contrabas, accordeon, toeters en bellen, zingende zaag, stemmen - Nederlandstalige manisch melancholische circuspunk. Komt dat zien, komt dat horen! Of wat dacht je van Ella John: ze is afkomstig uit een muzikale familie laat zich beïnvloeden door reggae, gospel, rap, soul en R&B.

Het trio 3:AM maakt met hun originele manier van harmonieën zingen van elke ballad en uptempo song hun eigen versie. Voor de liefhebbers van jaren zeventig wordt het optreden van Moods bijzonder. Deze 9-koppige Pink Floyd coverband heeft nummers als Shine On You Crazy Diamond, Wish You Were Here, Comfortably Numb en Another Brick In The Wall op de setlist staan.

Nederlands beste gitaristen

De Zaanse Uitmarkt wordt afgesloten door de al eerder genoemde blues- en rockgitarist Ruben Hoeke en zijn band. Geniet van vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende rhythm & blues van een van Nederlands beste gitaristen!

Informatie

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van de Zaanse UITmarkt? Volg het culturele evenement op Facebook: 'Zaanse UITmarkt' en kijk op www.zaanseuitmarkt.nl voor het meest actuele programma.

Yvette van der Does
Meer berichten