Weer of geen weer, en zelfs met de extreme hitte van afgelopen week gaat Marijke gewoon door met het inzamelen van doppen voor KiKa.
Weer of geen weer, en zelfs met de extreme hitte van afgelopen week gaat Marijke gewoon door met het inzamelen van doppen voor KiKa. (Foto: Anko Stoffels)

Spaar doppen en steun KiKa

ZAANDAM - Weer of geen weer en zelfs met de extreme hitte van afgelopen week gaat Marijke Blok uit Zaandam gewoon door met het inzamelen van doppen voor KiKa. Langs de straten haalt Marijke zwerfvuil op. De doppen houdt ze apart voor KiKa. Naast het zwerfafval rapen krijgt ze ook regelmatig doppen aangeleverd door buren, vrienden en bekende. Donderdag 8 augustus reist ze af naar Zeeland. Daar is het eind afleverpunt waarna de inzamelaar direct een kiloprijs aan KiKa overmaakt.

"Na het inzamelen maakt ik de doppen eerst nog grondig schoon", vertelt Marijke. "Want als er teveel vuil aan zit krijg ik niets voor de doppen." Momenteel staat de woonkamer van Marijke en haar man Alex al flink vol met een ruime 100 kilo doppen, en de berg blijft groeien. Maar er kan altijd meer bij dus wie doppen heeft, spaar ze op en levers ze in bij Marijke. 

Marijke staat in de buurt bekend als Marijke Zwerfvuil. Deze dame op haar scootmobiel wordt door steeds meer Zaankanters herkend en gewaardeerd met het opruimwerk. Ze mobiliseert de buurt regelmatig om de wijk schoon te maken. Buiten haar eigen wijk is ze ook veel te vinden. En met het opruimen van zwerfafval wil ze ook een beter leefklimaat creëren. Marijke enthousiast is er van overtuigd: als het schoon en netjes is dan lijkt het meteen of iedereen blijer is
en met het apart houden van de doppen wordt er direct een goed doel gesteund.

Over KiKa

KiKa is de organisatie voor betere genezing en behandeling van kinderkanker. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft ook fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Marijke tot slot: "Met de doppenactie helpen we KiKa een klein beetje, dus als u nog doppen heeft lever ze bij mij in!"

Spaar doppen en breng ze langs bij Marijke aan Laan der Vrijheid 23 in Zaandam of stuur een persoonlijk bericht aan Marijke via Facebook: zwerfvuil Marijke.

Yvette van der Does
Meer berichten