Jongen leeft zich in, in de tijd van de waterlinie bij fort Spijkerboor.
Jongen leeft zich in, in de tijd van de waterlinie bij fort Spijkerboor. (Natuurmonumenten)

Fort bij Spijkerboor open op zomerzondagen

SPIJKERBOOR - Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen welkom op Fort bij Spijkerboor op alle zondagen in augustus! Fort bij Spijkerboor is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam en heeft bijzondere verhalen. Fort bij Spijkerboor open tussen 11.00 en 16.00 uur, op alle zondagen tot en met 15 september. Je kunt het fort bezoeken en met een rondleiding meegaan. Boek vooraf online je plek bij de rondleiding. 

Tijdens de rondleiding laten de gidsen je de kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Of je verkent het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden zo`n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort heeft u een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. Stel je voor dat dat allemaal onder water werd gezet, de inundatie! In het fortcafé kun je even zitten met koffie, thee of Beemster vruchtensap. Met koek of taart.

Meer informatie en online boeken voor entree en/of rondleiding op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor . Online boeken kan tot 10.00 uur in de ochtend op de open dag, daarna alleen nog op het fort zelf. Let op, vol = vol.

Yvette van der Does
Meer berichten