Ramon van Engelenhoven achter de piano bij een van zijn concerten.
Ramon van Engelenhoven achter de piano bij een van zijn concerten. ((Foto: aangeleverd))

Concert Ramon van Engelenhoven

ZAANDAM - Stichting de Muziekkamer organiseert zaterdag 29 september een piano concert van Ramon van Engelenhoven in de Pasveerzaal van FluXus.

Aanstormend talent Ramon van Engelenhoven uit West-Friesland sloot zijn master af met een 10. Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012) en de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013). In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de 'Grand Prix Youri Egorov', een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest onder leiding van Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev. In 2018 nam hij voor 'AVROTROS Klassiek Presenteert!' een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Als één van de winnaars van de Dutch Classical Talent Tour 2019-20 is hij, volgens de jury, een "Intelligente en bescheiden speler, zet niet zichzelf maar de muziek in de spotlights." Op zijn programma staat o.a. de Sonate Pathétique van Beethoven, Gaspard de la Nuit van Ravel, Polonaise-Fantaisie, op.61 van Chopin en Danzas Argentinas, op.2 van Ginastera.

Toegang € 12,50. Meer informatie: www.stichtingdemuziekkamer.nl.

De stichting de Muziekkamer heeft als doel een podium te bieden aan professionele jonge, getalenteerde musici. Wie nu in de Muziekkamer staat kunt u over een aantal jaren ook in het concertgebouw aantreffen. Zo was Yoram Ish-Hurwitz al bij de Muziekkamer te gast in 1997.

Meer berichten