Gemeenteraad op zoek naar mening inwoners over nieuwe burgemeester

Algemeen

WORMERLAND - Gemeenteraad op zoek naar mening inwoners over nieuwe burgemeester want 15 maart 2020 gaat burgemeester Peter Tange met pensioen.

In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester stelt de gemeenteraad van Wormerland eerst een profielschets op. De raad wil graag van inwoners weten welke kwaliteiten zij willen zien in de nieuwe burgemeester. Daarom ontvangen alle inwoners van Wormerland vandaag een kaart waarop zij dit kunnen aangeven.

Gemeenteraad op zoek naar mening inwoners over nieuwe burgemeester

Op 15 maart 2020 gaat burgemeester Peter Tange met pensioen. In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester stelt de gemeenteraad van Wormerland eerst een profielschets op. De raad wil graag van inwoners weten welke kwaliteiten zij willen zien in de nieuwe burgemeester. Daarom ontvangen alle inwoners van Wormerland vandaag een kaart waarop zij dit kunnen aangeven.

Inwoners kunnen de kaart tot en met donderdag 26 september terug sturen naar de gemeente.

De wensen kunnen ook digitaal kenbaar gemaakt worden via bit.ly/burgemeesterWL (de link is hoofdlettergevoelig).

Met de raad in gesprek

Op zaterdag 28 september zitten raadsleden van 11.00 – 13.00 uur op een aantal locaties om met inwoners in gesprek te gaan over de nieuwe burgemeester. Het gaat om:

- Het Dorpshuis, Dorpsstraat 95 in Oostknollendam

- De Omslag, Faunastraat 68 in Wormer

- De Lepelaar, Molenpad 2 in Jisp

- De locatie in Neck wordt op de website bekendgemaakt

Hoe verder

Op woensdag 16 oktober wordt de profielschets vastgesteld in een bijzondere raadsvergadering. Daarna kunnen geïnteresseerden bij de Commissaris van de Koning solliciteren. De bedoeling is dat in het voorjaar een nieuwe burgemeester wordt geïnstalleerd.

Meer informatie staat op www.wormerland.nl zoek op burgemeester 2020.