Shymo vooraan midden tussen het team BBP hardlopers met v.l.n.r. Arjan, Dennis, Wil, Jane, René en Marry. Op de foto ontbreken Fons, Thomas, Remon en Coert.
Shymo vooraan midden tussen het team BBP hardlopers met v.l.n.r. Arjan, Dennis, Wil, Jane, René en Marry. Op de foto ontbreken Fons, Thomas, Remon en Coert. (Foto: Ilonka Korver)

Naar de eindstreep voor Shymo

ZAANSTAD - Tijdens het grootste sportieve weekend van Nederland, het Dam tot Dam Weekend, komen 82.000 sporters in actie. Onder hen ook een groepje businesslopers met een hoopvolle missie. Ze lopen voor Shymo Korver, een jong en inmiddels bekend meisje van negentien met hersenstamkanker. Artsen in Nederland kunnen Shymo niet meer behandelen, maar in de Verenigde Staten is er nog wel een kans op genezing. Hier is veel geld voor nodig. Eerdere acties voor donaties hebben fantastisch geholpen. Er is inmiddels een bedrag van >220.00 euro opgehaald. Het is alleen nog niet voldoende om mee in het vliegtuig te kunnen stappen. Initiatiefnemers Jane en Dennis Stam en hun klanten en familieleden gaan daarom een gesponsorde sprint trekken naar de 300.000 euro.

Door Yvette van der Does

Jane en Dennis Stam vertellen over Shymo als we bij hen thuis zijn, in hun gezellige leefkeuken in Krommenie. De kinderen spelen rond de tafel, ze zijn allemaal gezond. Afgelopen weekend vierden ze de verjaardag van een van hen. "Wij hebben onze vakantie al geboekt voor volgend jaar, maar bij het gezin van Shymo staat de tijd helemaal stil, ze weten niet hoe volgend jaar eruit ziet, ze kunnen geen vakantieplannen maken", vertelt Jane.

Het begon allemaal in november 2016, toen Shymo last kreeg van haar linker lies. Het leek onschuldig maar dit bleek niet zo te zijn. Uit een MRI-scan en later een operatie kwam een zeer slechte diagnose naar voren. Het gaat om een snelgroeidende kwaadaardige tumor. De wereld stond vanaf dat moment stil bij het gezin Korver. Een intensief traject werd direct ingezet met bestralingen en chemotherapie. Vanaf dat moment vecht het beeldschone meisje voor haar leven.

De tijd dringt

Jane en Dennis leven mee met het gezin. "Het is vreselijk om te zien dat het leven van zo'n jong meisje helemaal stil ligt", vertelt Jane. Shymo gaat niet meer naar school en kan ook geen leuke dingen doen met vrienden, zoals uitgaan. De zeldzame tumor blijft groeien waardoor ze ook nog eens in een rolstoel terecht is gekomen. Dennis is ook erg bezorgd: "Regelmatig heb ik Shymo's vader aan de lijn en dan breekt mijn hart. Vader Ruud is een klant van mij en daardoor kwamen wij op het idee voor de Dam tot Dam. Het is voor mij als ouder heel goed in te leven hoe erg het is als je dochter zoiets vreselijks overkomt. We willen voor Shymo iets doen, want het totale bedrag voor de therapie is nog niet gehaald en de verzekering gaat het niet dekken."

De tijd dringt want de tumor zit nu ook in Shymo's hoofd.

Gesponsord

Met een team van klanten en familie loopt het stel dus zondag 22 september gesponsord mee. De donaties gaan naar Stichting Help Mo Nu (www.helpmonu.nl), dat het geld beheerd voor de reis naar de VS. Het positieve meisje blijft elke dag hoop houden en gelooft dat dit medicijn haar kan genezen: maar dan moeten we wel met z'n allen een sprintje trekken.

Help Mo Nu!

Help - samen met de businesslopers - het totale bedrag over de eindstreep te trekken? Elk sportief bedrag is welkom en BBP Administratie heeft toegezegd de opbrengst van de sponsorloop te verdubbelen, want elke stap die nu nog gezet kan worden is een stap dichter bij een toekomst voor Shymo.

Lees meer over Shymo op haar eigen website www.helpmonu.nl

Onderaan de pagina vind je de doneerknop. Vul in: donatie voor businessloop BBP Administratie. Namens Shymo heel hartelijk dank!

Yvette van der Does
Meer berichten