De Zaanse Schans by night, betoverend mooi...(Foto: aangeleverd)

Volop activiteiten tijdens Nacht van de Nacht

ZAANDAM - Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober vinden er in de Zaanstreek diverse activiteiten plaats, waaronder op de Zaanse Schans.

De Nacht van de Nacht is een evenement dat plaatsvindt op de laatste zaterdag van oktober. Dit jaar is er weer genoeg te beleven, zoals spannende anekdotes van verhalenvertellers, intieme huiskamerconcerten en diverse activiteiten zoals lampionnen maken of de uilenshow Birdlive. Er zal ook weer volop gevaren worden in de polder en over de Zaan. Alles staat in teken van het donker, dus pas op waar je loopt waarschuwt de organisatie.

De Nacht van de Nacht op de Zaanse Schans begint om 19.00 uur en duurt tot 22.30. Toegangskaart op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nacht-van-de-nacht-zaanse-schans-71502920159

Ook van de partij op de schans is de band Blues Garden. Met een gevarieerd repertoire van opzwepende blues, gevoelige soul, swing, rock 'n roll en een funky groove staat Blues Garden met zijn blazerssectie garant voor dampende live optredens. Ze spelen in de bunker van de Kalverpolder Stichting. Ook singer-songwriter Sofia Dragt is present. Zij zingt en speelt piano. Tijdens de Nacht van de Nacht is ze actief in een van de bewonershuisjes.

Avondwandeling

Een avondwandeling over het Guisveld maken kan ook tijdens de Nacht van de Nacht. Deelnemers worden met een boot overgezet en wandelen in het donker over het moeras. Middenin het Guisveld ervaar je hoe de nacht er uit ziet. Startpunt is de Werkschuur Westzaan, Middel 180a in Westzaan. Er is een doorlopende start tussen 19.30 en 21.00 uur. De route gaat over onverharde paden en is daarom niet geschikt voor mindervaliden. Kosten: 5 euro. Meer info bij boswachter Inga Tessel via i.tessel@staatsbosbeheer.nl

Zie voor alle activiteiten https://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/

Meer berichten