Uitzicht Wormer- en Jisperveld
Uitzicht Wormer- en Jisperveld (Foto: Aangeleverd)

Vaarexcursies Bezoekerscentrum Poelboerderij Wormer

  Cultuur

WORMER - De komende weken zijn bij uitstek geschikt om de zomersfeer te pakken tijdens een van de vaarexcursies van bezoekerscentrum Poelboerderij Wormer. Zij regelen in samenwerking met Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Vogelbeschermingswacht Zaanstreek deze excursies voor iedereen die op zoek is naar een leuk uitje in de natuur. 

Elke woensdag van 24 juli tot en met 7 augustus: Rondje Wormer- en Jisperveld

Het zal rustig zijn wat betreft vogels, maar de excursie geeft een goed beeld van de afwisseling in het veld. Het open landschap aan de westkant van het gebied, afgewisseld met begroeiing en bosschages in de omgeving van Jisp. Een tocht langs de dijken en de dorpen. Even geen afleiding, maar genieten van het landschap dat zonder haast voorbij glijdt. 

Zondag 28 juli: Varen met veldwachter Ed Zijp

'Ed vertelt verhalen uit het veld.' Onder deze titel neemt veldwachter Ed Zijp van de gemeente Wormerland u in zijn column in De Zaankanter wekelijks mee langs de wetenswaardigheden en het natuurschoon in het Wormer- en Jisperveld. De Poelboerderij biedt u de mogelijkheid om met Ed het veld in al zijn schoonheid te ervaren. 

Donderdag 1 augustus: Van (Oostknollen)dam tot (Zaan)dam

Ontdek de Zaanstreek vanaf het water. Dit geeft een heel ander beeld van de ons zo vertrouwde omgeving. Langs het industriële erfgoed, verschillende droogmakerijen, molens en bekende plekken langs de Zaan naar de oorsprong van de Zaan in Oostknollendam. Vertrek vanaf de steiger van de Poelboerderij, waarna we het verschil in waterpeilniveau ervaren tussen het veld en de Zaan tijdens het schutten in de Poelsluis. Onderweg is er koffie en thee aan boord. 

Zondag 4 augustus: Zomer in het veld

In zomer is het Wormer- en Jisperveld landschappelijk op z'n groenst. Het broedseizoen is ten einde, het wordt wat stiller en een lome warmte kan soms als een deken over land en water liggen. Planten bloeien volop. De gids vertelt over de dorpen, het water, de molens en het beheer door vaarboeren en natuurboeren. En geniet vooral van de omgeving. Vaarexcursie met gids.  


Reserveren

Elke vaarexcursie begint om 13.30 uur. Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl Afvaart Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.

Meer berichten