Publiek geniet van Zaanse bands.
Publiek geniet van Zaanse bands. (Foto: Yvette van der Does)

Haltpop 2019, halleluja!

  Cultuur

KOOG AAN DE ZAAN - "Over de 700 man op de eerste dag, daar waren we heel erg blij mee, het had echt niet beter kunnen gaan voor de line-up met Zaanse bands. De volgende dag stond het veld opnieuw vol met blije mensen die genoten van muziek, bier en het mooie weer!", vertelt productieleider Pim Laan van Haltpop. "We bestaan volgende jaar 15 jaar en dan gaan we productioneel nog een tandje hoger!" Binnenkort maakt Haltpop de randevenementen voor de komende tijd bekend, houd de Facebook-pagina goed in de gaten.

Door Yvette van der Does

Haltpop is een cocktail met zeer uiteenlopende ingrediënten - punk, rock, ska, metal, etc. – en met twee podia was het de eerste avond heen en hollen van  Frankies Teardrops op het 'Pukpodium' (vernoemend naar het baby'tje van een van de vrijwilligers) naar het duo Aura. Topsportcomplex De Koog werd dag twee bezocht door ruim 1250 kleurrijke types uit heel Nederland en daarbuiten. Pim: "We zijn geen massaal festival, bij ons kun je lekker op het gras liggen en hoef je niet in de rij voor een pannenkoek of patatje". Met zonsondergang smolt de feestband Che Sudaka het veld om tot één grote familie - een man met lang haar riep halleluja. Haltpop 2019 werd afgesloten met de populaire 'boyband' Navarone, waarbij vooral de dames in het publiek mooie slidings konden maken.

Haltpop heeft de missie een gemoedelijk en betaalbaar festival te blijven, door slim te programmeren en waar lokaal talent zich kan presenteren aan het publiek. Hierdoor kunnen ook grote internationale namen naar het festival komen voor een goede schnabbel. Haltpop kan alleen bestaan met de tomeloze inzet van vrijwilligers, dit jaar ruim 85. Kijk voor de toekomstige programmering op www.haltpop.nl en FB: Haltpop.

Kijk voor een fotoverslag ook op Facebook: Denkbeelden. 

Yvette van der Does
Meer berichten