ZaansFit AZ Zomerkamp toe aan vierde editie

  Nieuws
De kinderen hebben zich zichtbaar vermaakt bij het ZaansFit AZ Zomerkamp. (Foto: ZaansFit)
De kinderen hebben zich zichtbaar vermaakt bij het ZaansFit AZ Zomerkamp. (Foto: ZaansFit) (rodi.nl)

WIJDEWORMER - Gezondheid, plezier, bewegen en spel komen van maandag 20 tot en met woensdag 22 augustus samen tijdens de vierde editie van het ZaansFit AZ Zomerkamp. ZaansFit richt zich op kinderen die graag op gezond gewicht willen komen én op hun ouders als ondersteuners daarbij. Ze krijgen een volgens ZaansFit even inspirerend als vermakelijk sportprogramma aangeboden.
De velden van voetbalcomplex ZCFC in Wijdewormer zijn het decor van het ZaansFit AZ Zomerkamp. Het terrein van de Zaanse voetbalvereniging grenst aan het AFAS Trainingscomplex van AZ, de club die het evenement in samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en gemeente Zaanstad organiseert.
De vorige drie edities vielen volgens ZaansFit zeer in de smaak bij de deelnemers. "Zo trotseerden zij tijdens afgelopen wintereditie de vrieskou met een lach en vroegen kinderen 's avonds thuis om water in plaats van om frisdrank. In een enquête werd het kamp dan ook door meerdere kinderen beoordeeld met een tien. Ook de ouders waren enthousiast." "Dit is ook voor ons erg leerzaam", zei een deelnemer uit Koog aan de Zaan destijds. "Van sommige drankjes besef je niet altijd dat ze eigenlijk vol met suiker zitten. Goed om me daar bewust van te worden."
De kinderen krijgen een officieel AZ-trainingsshirt en dagelijks een maaltijd. Onder leiding van AZ-trainers en sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad zijn er voetbaltrainingen, sportspelletjes en een fysieke training op maat. Voor de ouders is er elke ochtend een workshop over opvoeden, bewegen en het ondersteuningsaanbod. De kinderfysiotherapeut inspireert hen om kinderen thuis te laten bewegen.

Meer berichten