Foto-expositie ter ere van vijf jaar Podium De Flux

  Nieuws
De huisfotografen hebben in vijf jaar concerten vele foto's gemaakt. (Foto: Jaap)
De huisfotografen hebben in vijf jaar concerten vele foto's gemaakt. (Foto: Jaap) (rodi.nl)

ZAANDAM - Podium De Flux bestaat vijf jaar en dat gaan zij vieren met een expositie van concertfoto's. Gedurende de afgelopen vijf jaar hebben zowel grote internationale sterren als lokale talenten op het podium gestaan. Denk aan groepen als Gare Du Nord, The Rosenberg Trio en The Damned And Dirty. Hier hebben getalenteerde huisfotografen vele foto's van gemaakt.
De vrijwillige fotografen van De Flux blikken met deze expositie terug op de afgelopen vijf jaar. "De Flux is heel erg belangrijk voor mij", laat Carlos Sikking weten. "Het is als vrijwilliger techniek en fotografie een tweede huis voor mij geworden." Ook fotograaf Johan van Bree laat weten met veel vreugde op de afgelopen jaren terug te kijken. "In De Flux heb ik veel leuke mensen ontmoet. Het vrijwilligerswerk houdt je jong en ik vind het erg leuk dat je na afloop vaak nog contact kunt leggen met de artiesten. Podium De Flux is een onmisbare entiteit in De Zaanstreek."
Vanaf januari heeft Podium De Flux vooralsnog geen vaste locatie. "Een foto zegt meer dan duizend woorden en juist in een tijd van onzekerheid is het belangrijk om ons verhaal te verkondigen", laat marketingcoördinator Pearl Vink weten. Fotograaf Robert Leeuwerink hoopt dat De Flux in de toekomst een groter podium heeft, zodat hij nog grotere namen op de gevoelige plaat kan vastleggen.
Tijdens de expositie zien bezoekers foto's van vijf jaar Podium De Flux voorbijkomen. Het zijn volgens Pearl sprekende beelden van concerten die in het geheugen van vrijwilligers, medewerkers, artiesten en bezoekers gegrift zijn. "De doeken doen denken aan de overweldigende energie tijdens de metalshows, de intieme momenten tijdens de bluesoptredens en de magie tijdens de reggaeconcerten." De expositie trapt af bij de Zaanse Uitmarkt. Vanaf september is hij te zien in De Bieb van Zaandam. Vanaf medio oktober verhuist de expositie naar Filmhuis de Fabriek en in december is hij te aanschouwen bij diverse locaties van FluXus.

Meer berichten