The Poozies komen spelen bij Roots aan de Zaan

  Nieuws
The Poozies. (Foto: The Poozies)
The Poozies. (Foto: The Poozies) (rodi.nl)

ZAANDAM - The Poozies spelen vrijdag 12 oktober in De Kleine Waarheid, Zaandam. De uit Schotland afkomstige groep liet aan het begin van de jaren negentig voor het eerst van zich horen.
Het was destijds een bewuste keuze een collectief te vormen dat alleen uit vrouwen bestond. Toegegeven, met een wat ondeugende naam, waarvoor kennelijk geen van de originele leden écht de verantwoordelijkheid wil nemen. Een naam die is afgeleid van een door de dichter Robert Burns gefrequenteerd dames-van-plezier-etablissement Poozie Nancy'sis en is blijven hangen.
The Poozies doet nu Zaandam aan, compleet met het gloednieuwe album Punch. The Poozies anno 2018 bestaan uit Mary Macmaster (electro-harp, zang), Eilidh Shaw (viool, zang), Sarah McFadyen (viool, banjo, gitaar, zang) en Tia Files (gitaar, percussie, viool, zang). En die naam? De dames zeggen hier nu over: "The feeling now is that it's pretty rock and roll!". In Rusland zouden ze zeggen: Poozie Riot.
Door de jaren heen hebben The Poozies wereldwijd in wisselende samenstellingen opgetreden, vermaard om hun veelzijdige repertoire, originele arrangementen en vocale harmonieën. The Poozies ontstonden toen Sìleas in 1990 opnamen maakte voor een soloalbum van Sally Barker (in september 2016 bij Roots aan de Zaan te zien geweest als lid van Fotheringay). Er was een klik, en wat volgde was deze groep. Na de albums Dansoozies (1993) and Chantoozies (1995) maakte Barker plaats voor Kate Rusby, wiens succesvolle solocarrière echter de groep ging overschaduwen, waarna deze plaatsmaakte voor violiste Eilidh Shaw. Zij vormt nu met Macmaster de overgebleven kern van de groep. Sally Barker kwam later wel weer terug, maar vertrok andermaal in 2016. The Poozies echter gingen onverstoorbaar verder, nu met jong bloed in de vorm van twee nieuwe leden.
Het optreden begint om 20.15 uur en vindt plaats op Klauwershoek 4-8 in Zaandam. De deur gaat een half uur van tevoren open. De toegang bedraagt 17,50 euro, maar leden betalen 11 euro. Reserveren is wenselijk en kan door een e-mail te sturen naar: rootsaandezaan@gmail.com. Meer informatie is te vinden op: www.rootsaandezaan.nl.

Meer berichten