Website Stagebureau 't Lokaal gelanceerd

  Nieuws
V.l.n.r. Ank Kars van 't Lokaal, stageconsulent Daniëlle van den Berg van het Regio College en Tineke Alberts van het Openbaar Voortgezet Onderwijs in de Zaanstreek. (Foto: Yvette van der Does/RM)
V.l.n.r. Ank Kars van 't Lokaal, stageconsulent Daniëlle van den Berg van het Regio College en Tineke Alberts van het Openbaar Voortgezet Onderwijs in de Zaanstreek. (Foto: Yvette van der Does/RM) (rodi.nl)

WORMERVEER - Onlangs werd de website van Stagebureau 't Lokaal gelanceerd. Inmiddels hebben diverse bedrijven, scholen en hun leerlingen zich op de site aangemeld met hun stagewensen. Projectleider Anke Kars van 't Lokaal: "Vraag en aanbod begint nu binnen te komen op de website. Ook vanaf onze fysieke plek bellen we naar de bedrijven om afspraken te maken en vacatures op te vragen. Er is nog veel te doen maar het bureau begint echt vorm te krijgen."

Vanuit de verschillende stageopdrachten worden de behoeften van de bedrijven in het gebied Molletjesveer en Noorderveld in kaart gebracht. "Ook de scholen zijn al actief aan de slag met de invulling van vraag en aanbod van stageplekken", vertelt Kars. 't Lokaal is dé verbindende factor voor bedrijven en scholen. De missie van ‘t Lokaal is om de vitaliteit van Zaanse bedrijventerreinen op het gebied van werk, opleiding, onderwijs en zorg (de WOZ-waarde) te optimaliseren. Voor de ondernemingen die hier gevestigd zijn, én voor al haar medewerkers. Kars: "Het stagebureau werkt vooralsnog voor Noorderveld-Molletjesveer, maar we merken dat het al drukker begint te worden, ook met aanloop van 'buren' van het bedrijventerrein." Er wordt onderwijl ook gewerkt aan een toekomstig model om het stagebureau financieel draaiend te houden en aan win-win situatie voor alle betrokkenen, zowel de leden van de BVMN als niet-leden.
Dus zoekt je bedrijf een stagiair? Of zoek je als student een stageplek in omgeving Wormerveer? Of wil je als school het Zaanse bedrijfsleven beter leren kennen? Meld je aan via de website: www.tlokaal.nl. Mailen kan ook naar projectleider Anke Kars via: info@tlokaal.nl.
Rodi Media is mediapartner van 't Lokaal.

Meer berichten