Buurtinformatie via BuurtAlarm075

  Nieuws

ZAANDAM - BuurtAlarm075 is een gratis dienst die bestaat uit 12 aan elkaar gekoppelde ‘Telegram groepen’ voor bewoners woonachtig in de wijken Westerwatering, Westerkoog, Rooswijk, Oud-Zaandijk, Schildersbuurt Zaandam en omgeving Westzanerdijk. BuurtAlarm075 is in februari 2014 opgezet en bestaat op dit moment uit meer dan 700 leden en groeit.

Het doel is om buurtbewoners op een snelle manier te informeren in geval van criminaliteit zoals: verdachte personen, inbraak, diefstal, zwendelaars, molest, vermissing van personen, mishandeling, kinderlokkers en meer. Het is onlangs statistisch bewezen dat een Buurt-app zorgt voor een flinke daling in het aantal woninginbraken. BuurtAlarm075 is geen vervanging van de politie. Voor noodgevallen belt men altijd 112, daarna meldt men het incident in de buurt-app om omwonenden te informeren. BuurtAlarm075 staat ook in contact met de politie Zaanstad.
Elke deelnemer ontvangt bij aanmelding duidelijke richtlijnen hoe om te gaan met de buurt-app. Hier wordt door de beheerders op toegezien. De buurt-app geeft ook een ‘samen staan we sterk gevoel’, niemand staat er dus alleen voor mocht er iets gebeuren.
Op de Facebook pagina ‘BuurtAlarm075’ zijn meer details en alle meldingen lezen. Vragen kunnen ook gemaild worden naar buurtalarm.info@gmail.com. Inschrijven voor de buurtapp kan door de app ‘Telegram’ te installeren. Rechtsboven ziet men het Telegram-icoontje zoals deze in de App- of Play Store te vinden is. Vervolgens stuurt men een e-mail naar buurtalarm075@gmail.com en vermeldt hierin naam, adres en 06-nummer.

Meer berichten