Paarse Vrijdag op het Pascal College

  Nieuws

ZAANDAM - De tweede vrijdag in december was het Paarse Vrijdag. Op het Pascal College werd er extra aandacht besteed aan seksuele diversiteit. De school kleurde paars en liet daardoor zien voor acceptatie van lesbi, homo, bi en transgender (LHBT) te zijn en tegen homofoob gedrag.

In de dagopeningen van het Pascal College werd de Paarse vrijdagkrant uitgedeeld en besproken en veel leerlingen en docenten kozen ervoor in paarse kleding naar school gekomen. Ook zorgcoördinator Onno Den Otter was geheel in het paars gekleed: "Natuurlijk is het thema niet alleen op deze dag belangrijk. Wij willen een bijdrage leveren aan een samenleving waarin je iedere dag jezelf kunt zijn, ongeacht je seksuele voorkeur, welke religie je belijdt of hoe je er uit ziet."
In de aanloop naar Paarse vrijdag werden er gastlessen gegeven door het COC, de Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit. Ook maakt het omgaan met (seksuele) verschillen deel uit van het onderwijsprogramma binnen de vakken biologie, maatschappijleer en - wetenschappen en het vak levensbeschouwelijke vorming.

Meer berichten