Kennismakingslessen `Dansen met Parkinson`

  Nieuws

ZAANDAM - Vanaf september 2015 zullen er Zaandam danslessen worden gegeven die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Om alvast kennis te kunnen maken met deze lessen worden er voor de zomer bij Fluxus een gratis proefles en drie kennismakingslessen aangeboden. Vrijdag 29 mei is er een gratis kennismakingsles. Daarna kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor drie vervolglessen.
Deze dansmethodiek is ontwikkeld in New York en wordt inmiddels wereldwijd uitgezet. Ook in Nederland worden deze danslessen op steeds meer plaatsen aangeboden. Docente Saskia Vroom is gespecialiseerd in het geven van de danslessen en werkt samen met de organisaties Care to Dance? In Limburg en Dance for PD uit New York. Zij geeft sinds twee jaar les in Alkmaar en Hoorn. Reacties van de cursisten zijn zeer positief.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het wekelijks volgen van de danslessen een positief effect op de algehele mobiliteit van mensen met Parkinson heeft. Het dansen zorgt echter ook andere voor andere positieve effecten. Door (samen) te dansen ervaren de deelnemers plezier, leren ze opnieuw te vertrouwen op het eigen lichaam en ligt de focus eerder op dat wat men nog wél kan. Muziek speelt een belangrijke rol in de lessen en zorgt er voor dat bewegingen gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd.
In de lessen wordt gewerkt met een mix van ontspannings-, balans- en coördinatie oefeningen, eenvoudige dansbewegingen en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd. De lessen zijn geschikt voor iedereen met Parkinson, ongeacht leeftijd of conditie. Ervaring met dans is niet nodig. Ook partners/mantelzorgers zijn van harte welkom om mee te doen.
De danslessen worden gegeven bij Fluxus, Hof van Zaenden 65 in Zaandam. De lessen vinden plaats op vrijdag 29 mei en 5,12 en 19 juni van 11.00 tot 12.00 uur. Vrijdag 29 mei is er een gratis kennismakingsles. Daarna kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor drie vervolglessen. De kosten hiervoor zijn €10,- per les.
Voor meer informatie over de lessen en aanmelden kan men contact opnemen met: Mail: info@meerdandans.nl of telefonisch: 06-48043164 Informatie is ook te vinden op www.facebook.com/meerdandans.

Meer berichten