Improvisaties en literatuur zijn te horen tijdens het orgelconcert in De Bullekerk.
Improvisaties en literatuur zijn te horen tijdens het orgelconcert in De Bullekerk. Foto: Picasa

Organist Martin Mans in Bullekerk

maandag 3 augustus 2020 9:29

ZAANDAM – Improvisaties en literatuur op het orgel, gebouwd in de Hollandse traditie door Johannes Duyschot, vormen het karakter van het concert dat Martin Mans op woensdag 12 augustus geeft in de Zaandamse Bullekerk, Westzijde 75.

Organist Martin Mans was al eerder in de Bullekerk te horen. Hij geeft in Nederland, maar ook daarbuite, meer dan 150 concerten per jaar. De muzikant treedt vaak op voor radio en tv (onder andere in het programma Nederland zingt) en dirigeert diverse mannenkoren. Mans is vaste organist bij de Breepleinkerk in Rotterdam. 

Kaartverkoop

Martin Mans bespeelt in de Bullekerk het orgel uit 1711. Er zit zelfs een ouder pijpwerk in van een orgel dat in 1655 door ene Johannes Hof(f)man was gebouwd en later door de vader van voornoemde Duyschot is verplaatst naar de huidige plaats. Tijdens de restauratie van de Bullekerk in de jaren ‘70 is het orgel door de firma Flentrop gerestaureerd. 

Het aantal kaarten is beperkt. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,50. Kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar via www.zingenenzo.com