Afbeelding

Zaanstad in het nieuws

  • Alles
  • (1)
    Theater

Sweelincks psalmen bij kaarslicht

donderdag 21 oktober 20:15 uur

(Foto: aangeleverd)

WESTZAAN - Het Gesualdo Consort Amsterdam geeft op 21 oktober een concert in de Zuidervermaning, Zuideinde 233, met Sweelincks psalmen

De muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck en de stemmen van het Gesualdo Consort Amsterdam vormen een droomhuwelijk. Het vocale collectief onder leiding van Harry van der Kamp oogstte wereldwijd lof voor zijn grensverleggende opname van Sweelincks complete vocale oeuvre. Ditmaal doet het vocaal ensemble een greep uit Sweelincks zeven- en achtstemmige psalmen en de ‘Rimes françoises et italiennes

Programma onder voorbehoud: Jan Pieterszoon Sweelinck 1562-1621 Zeven- en achtstemmige psalmen en een selectie uit de Rimes françoises et italiennes. Uitvoeren de musici zijn Stephanie Petitlaurent, Nele Gramß sopraan Terry Wey, Marnix De Cat alt Adriaan De Koster, Harry van Berne tenor Harry van der Kamp, Kees Jan de Koning bas.  

Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur. Kaarten:  â‚¬ 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10, – (exclusief transactiekosten). Kaartverkoop via Oude Muziek of 030-2329010. 

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie etc. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.


deel deze activiteit

Locatie

Zuidervermaning
Westzaan
Zuideinde 233