Elvira Molle zette als 45-plusser haar eigen onderneming op.
Elvira Molle zette als 45-plusser haar eigen onderneming op. ((Foto: Erik Kottier))

'Benut alle kansen die je krijgt'

KROMMENIE - Het is bekend dat het voor 45-plussers vaak lastiger is een baan te vinden na een tijd zonder werk te hebben gezeten. Echter, de 47-jarige Elvira Mollee uit Krommenie bewijst het tegendeel. Toen zij thuis kwam te zitten, ging zij aan de slag als vrijwilliger bij Stichting DeBroekriem. Daar zijn jaarlijks ruim vijfhonderd vrijwilligers actief om evenementen voor werkzoekenden te organiseren. Deze periode maakte iets in haar los. Het zorgde ervoor dat Elvira de stap te zette om voor zichzelf te beginnen. Sinds januari dit heeft ze haar eigen bedrijf. De onderneemster is tevreden met hoe het gaat.

Elvira (47) zat bijna een jaar zonder werk thuis, toen ze in contact kwam met DeBroekriem. Kort daarna meldde ze zich aan als vrijwillig evenementenmanager. Elvira: "De afgelopen vijftien jaar werkte ik als regiocoördinator voor goede doelen. In die jaren heb ik zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd verschillende evenementen georganiseerd. Ik besefte dat ik hier veel energie van kreeg. Daarom besloot ik als vrijwilliger bij DeBroekriem aan de slag te gaan."

Na het organiseren van een aantal workshops ontdekte Elvira dat ze verder wilde in het vak van evenementenmanager. Elvira: "Tijdens deze rol ervoer ik weer wat ik zo leuk vind aan organiseren, het ergens op af stappen en iets voor elkaar boksen. De diversiteit en het contact met mensen vind ik superleuk."

Klaar voor de stap

Elvira heeft vele vacatures bekeken, maar een fulltime baan was niet haar ambitie. Elvira: "Ik wilde graag tijd overhouden voor mijn gezin, partner en vrijwilligerswerk. Als zelfstandige kun je je tijd zelf indelen en verdelen. Daarnaast heb ik in deze periode veel over mezelf geleerd. Ik heb weer het enthousiasme en zelfvertrouwen gevonden en voel me nu klaar om de stap te gaan zetten." Elvira zette de stap en is in januari dit jaar voor zichzelf begonnen. Intussen heeft ze al diverse opdrachten lopen: van een concert met Marco Bakker tot een rol als evenementenmanager voor een evenementenbureau in Lissabon.

Elvira heeft nog een paar tips voor iedereen die ook een volgende stap wil zetten. "Benut alle kansen die je krijgt. Bezoek workshops van DeBroekriem of andere netwerkclubs. Je ontmoet altijd weer mensen die je helpen bij het vinden van jouw richting en misschien bij een baan. Blijf vertellen waar je blij van wordt en probeer zaken die je in je vrije tijd graag doet te verbinden met dingen die je in een baan moet doen. Van mijn vrijwilligerswerk maak ik nu mijn baan."

Over DeBroekriem

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en sollicitatievaardigheden.

Meer berichten