Papegaaien door Jose den Toom. Een van de werken te zien tijdens expositie ANNO.
Papegaaien door Jose den Toom. Een van de werken te zien tijdens expositie ANNO. ((Foto: Aangeleverd))

ANNO expositie gaat in de mix

ZAANDAM - De grote FluXus expositie ANNO 2019 is dit jaar van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart gratis te bezoeken in Het Weefhuis in Oud Zaandijk. De tentoonstelling mixt ambacht met 21st century skills. Exposanten zijn cursisten uit de schildercursussen van Gerrit Schoone en de makers van dé makerspace in de Zaanstreek: het FluXlab.

De ANNO-expositie wordt vrijdagavond om 20.00 uur geopend door FluXus programmacoördinator Linda Willemszoon. Inloop is vanaf 19.30 uur en het werk is na de formele opening die avond nog tot circa. 21.30 uur te bekijken. De openingsavond wordt voorzien van muziek, door DJ Team Rocket. Op de zaterdag en zondag erna is de expositie te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur bij Het Weefhuis, Lagedijk 39 in Zaandijk.

De schilderijenDe tentoongestelde werkstukken zijn gemaakt door de cursisten uit de schildercursus op maandagavond van docent Gerrit Schoone. De deelnemers, variërend van beginnend tot gevorderden, werken met zowel acrylverf als olieverf. Het geëxposeerde werk kent vele thema's: landschap, portret, stadsgezichten en abstract, gemaakt op een ondergrond van speciaal geprepareerd papier en schilderdoek. Voorbeelden van toegepaste technieken zijn schilderen op een ondergrond in kleur en/of het maken van een onderschildering.

Werk uit het FluXlab

Het FluXlab is dé makerspace in de Zaanstreek, waar creatieve makers elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeën uitwisselen. In het FluXLab worden (amateur) kunstenaars ondersteund met toegankelijke 'moderne' productietechnieken zoals de lasersnijder, 3D printer en (snij)plotter.

Yvette van der Does
Meer berichten