Foto: Bas Kaligis

Karter Dylan Visser wint in GK4

GENK - Zo was het gevoel ineens heel anders dan een week eerder: na een moeilijke eerste ronde van het NK in Mariembourg stond Dylan Visser afgelopen zondag in Genk op de bovenste trede van het podium. De pas tienjarige rijder uit Assendelft had tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap de poleposition gepakt, beide races gewonnen en werd zo dagwinnaar in de zeer competitieve IAME X30 Mini Parilla-klasse. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Het was een opgewekte Dylan die zijn verhaal deed. Hij weet dat hij snel is, maar een week eerder in Mariembourg had hij dat door een haperende motor niet kunnen laten zien. Echter, afgelopen zondag in Genk waren er geen mechanische problemen en prompt werd hij dagwinnaar! "Ik ben natuurlijk heel blij. Het ging goed. Dit is fijn, zeker na vorige week", toonde hij zich opgelucht. "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht dat ik kon winnen."

In de trainingen was het nog een ander verhaal. Hij was niet zo snel als hij had gehoopt. "Echter, in de kwalificatie hadden we de kart goed voor elkaar en was ik wel snel." In de vierde ronde ging Dylan er eens goed voor zitten en zette de snelste ronde neer. Die was goed voor de snelste tijd op dat moment. Toen het een ronde later begon te regenen, wist hij dat de poleposition hem niet meer kon ontgaan.

Ook tijdens de eerste race was de baan nat en dat zorgde voor een boeiend gevecht tussen Dylan en René Lammers. "Ik moest echt hard knokken", bekende de talentvolle Noord-Hollander. "We zijn in de eerste paar rondes samen weggereden. Aan het einde van het rechte stuk probeerde René me na de start op een gegeven moment uit te remmen, maar hij schoot door en zo kon ik hem via de binnenkant voorbij. Daarna heb ik de rest van de race op kop gereden."

In de tweede race was het opnieuw René Lammers met wie Dylan een strijd om de eerste plek moest uitvechten. "De baan was aan het opdrogen. Dat maakte het rijden lastig. Ik moest nog steeds regenlijnen rijden. Omdat de bandenspanning net wat te hoog was, gleed de kart heel erg." Later in de race slaagde Dylan erin een gat te slaan met Lammers en pakte hij een grote voorsprong.

Omdat de derde manche wegens hevige windvlagen werd afgelast, werd Dylan al na twee races tot winnaar uitgeroepen. Hoewel hij natuurlijk graag nog die derde race had gereden, was het met zijn poleposition en zijn twee overwinningen inmiddels allang duidelijk geworden dat hij de beste van het weekeinde was.

Voor Dylan is de kop van het seizoen er nu af. Hij heeft de eerste races van het NK IAME X30 en het GK4-kampioenschap inmiddels gehad. Verder rijdt hij dit seizoen ook het IAME X30 Benelux-kampioenschap. Ook hoopt hij, al is dat nog niet zeker, de Euro Series te kunnen rijden. "Immers, in Europese wedstrijden leer je heel veel, dus die wil ik heel graag rijden", toonde hij zich ambitieus. "Ik heb in elk geval een drukker programma dan vorig seizoen."

Meer berichten