Foto: Wim Habernickel

Expositie bij Zaansgroen

ZAANDAM - Met verbazing en heel veel kilometers fietsend door de Zaanstreek heeft Zaandammer Wim Habernickel op diverse plaatsen duizend foto's gemaakt. Sfeerfoto's, verstopte of bijzondere plekken. Zaterdag 23 en zondag 24 maart stelt hij een aantal van zijn mooiste foto's tentoon bij Galerie Zaansgroen in Zaandam.

Habernickels foto's hebben geresulteerd in een aantal boekjes. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht, maar voor geïnteresseerden ligt er tijdens de tentoonstelling van elk boek een inkijkexemplaar. Tijdens de lessen aan de Saense School voor Beeldende Kunst heeft Frank Wilbrink, mede geïnspireerd door deze foto's prachtige pen, potlood- en ecolinetekeningen gemaakt, die ook geëxposeerd worden.

De expositie is zaterdag 23 en zondag 24 maart van 13.00 tot 17.00 uur te bewonderen. Zaansgroen, een voormalige timmerfabriek in het centrum van Zaandam op slechts vijf wandelminuten van station Zaandam NS, is een locatie voor een expositie of huiskamerconcert. De expositieruimte is gesitueerd in Zeemansstraat 54 in Zaandam.

Meer berichten