Foto: Tom Kisjes

Vulkaanexperience in Natuurmuseum Zaandam

ZAANDAM - Geologische vereniging Amathysta verzorgt zondag 24 maart in het Natuurmuseum Zaandam een vulkaanexperience. Dit is een middag met aandacht voor de scheppende en verwoestende kracht van vulkanen: mineraalvorming, lava, vulkaanbommen... Er wordt deze middag een vulkaan opgebouwd en een uitbarsting gesimuleerd.

Er is een doorlopende voorstelling met beelden van vulkaanuitbarstingen. Alle jeugdige bezoekers mogen gratis een vulkanische bom uitzoeken en meenemen, zolang de voorraad strekt. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden, behalve de reguliere museumentree.

De entree voor het museum bedraagt 4 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. De eerste twee begeleiders van betalende kinderen en donateurs hebben gratis entree. Bezoekers dienen wel contant te betalen, want er is geen pin aanwezig. De reguliere openingstijden van Natuurmuseum Zaandam zijn zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum bevindt zich direct naast het terrein van stadsboerderij Darwinpark aan Thijssestraat 1 in Zaandam. Meer informatie is te vinden op www.zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Meer berichten