Crazy Blue tijdens het ensembleconcours in 2017.
Crazy Blue tijdens het ensembleconcours in 2017. (Foto: Ardito)

Jan Pasveerconcours voor ensembles

ZAANDAM - Bij de afdeling muziek van FluXus wordt het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 maart spannend. Talentvolle leerlingen van de muziekdocenten bij FluXus kunnen dit weekend meedoen aan het Jan Pasveerconcours, dat sinds 2000 om en om voor solisten en ensembles wordt georganiseerd. Tijdens de voorrondes die zaterdag strijden de ensembles voor een plek in het finaleconcert op de zondag. Publiek is van harte welkom bij FluXus in Zaandam.

Naast klassiek, met dit jaar voor het eerste een duo op hoorn, kunnen bezoekers ook wat lichtere muziek verwachten. Op het programma staan onder andere de 'Rock 'n roll band' van drie jonge deelnemers van zeven en acht jaar en Bohemian Rapsody van Queen, gespeeld door de Keyboardband, aangevuld met drummer Alwin Kerk. Ook verwacht FluXus weer slagwerk van De Lassies, die zij twee jaar terug ook in de finale zagen, bekende deelnemers als Sinfoniëtta en de leerlingen van 'Mijn Eerste Orkest' en 'Mijn Tweede Orkest'. Met de Flux Popschool-band ANTI, bekend van onder andere de intocht van Sinterklaas in Zaanstad vorig jaar, gaat het geluid bij het concours dit jaar zelfs even op volle sterkte.

Jan Pasveerconcours

Het concours is vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer en is in het leven geroepen om muziekleerlingen bij de verdere ontwikkeling van hun talent te stimuleren en om hen podiumervaring op te laten doen. Tijdens de voorrondes, zaterdag 23 maart, krijgen de deelnemende ensembles maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen luisteren bij FluXus op Westzijde 148 in Zaandam. Tijdens de voorrondes kunnen mensen gratis in- en uitlopen. De voorronde vindt plaats in de Verkadezaal.

Finaleconcert

Het finaleconcert, zondag 24 maart, vindt dit jaar ook in de Verkadezaal plaats. De jury, bestaande uit Paul Waerts (voorzitter), Marjan Jaspers Fayer, Martijn Willers, Dirk Beets, Marianne Koopman en Peter de Leeuw, bepaalt deze dag de grote winnaar. Dit ensemble wint een plaquette van de hand van kunstenaar Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van Gemeente Zaanstad. Het finaleconcert begint om 19.00 uur. Kaarten kosten 5 euro, inclusief en consumptie, en zijn verkrijgbaar bij de deur. FluXus Family & Friends krijgen op vertoon van een FluXus-card 1 euro korting. In de agenda op fluxus.nl is de meest actuele informatie met betrekking tot het concours en het programma terug te vinden.

Meer berichten