V.l.n.r. Anne van der Spoel / Marjan Hoffman / Moniek Hallingse / Karen Schoen
V.l.n.r. Anne van der Spoel / Marjan Hoffman / Moniek Hallingse / Karen Schoen (Foto: Luzan Veenendaal)

Foodfestival aan de Zaan voedt zich met nieuwe energie

ZAANDAM - Het Foodfestival aan de Zaan is na vijf edities een begrip in de Zaanstreek. Dankzij de ideeën en tomeloze inzet van Anne van der Spoel en Karen Schoen van K'OOK! Ook dit jaar biedt het festival een diversiteit aan eten, drinken en muzikaal entertainment. Dit jaar wordt het festival 'gevoed' en georganiseerd door een nieuw organisatie-duo, onder de naam Festievent. Het Foodfestival aan de Zaan is het allergrootste openluchtrestaurant in de Zaanstreek (locatie in de Zaanbocht) in Wormerveer. Ook dit jaar zijn er veel deelnemers met een verscheidenheid aan eten en drinken. Zet vrijdag 28 juni alvast in de agenda.

Anne Van der Spoel van K'OOK!: "Naast het plezier zit er ongemerkt toch heel veel tijd in de organisatie. Daarnaast willen wij voldoende aandacht blijven besteden aan onze klanten en de 'kookbeleving' in de winkel: wij merken dat de Zaanbocht steeds meer winkelend publiek trekt". Karen Schoen vult aan: "Naast de focus op de fysieke winkel is het ook belangrijk om onze (toekomstige) klanten via andere kanalen van dienst te kunnen zijn. Om op de toekomst voorbereid te zijn, investeren we op dit moment ook in een webshop welke volop in ontwikkeling is. Wij dragen de organisatie van het festival vol vertrouwen over aan Festievent."

Ervaring

Festievent is een evenementen organisatie bestaande uit Marjan Hoffman en Moniek Hallingse. Beiden zijn geboren en getogen in de Zaanstreek. Zij hebben bovendien ruime ervaring op het gebied van organisatie en realisatie van verschillende evenementen en festivals.

"Als trouwe bezoeker van het Foodfestival ben ik blij dat wij het Foodfestival aan de Zaan organiseren. De eerste reacties zijn heel positief, zowel van de vaste en potentiële bezoekers, de mobiele keukens, de horeca ondernemers als de winkeliers in de Zaanbocht. Ook heeft de gemeente Zaanstad haar medewerking gegeven. Dat maakt de weg vrij voor een gezamenlijk en sociaal evenement met een hapje en drankje als verbindende elementen.", volgens Moniek Hallingse. Marjan Hoffman: "Het is natuurlijk duidelijk dat het Foodfestival aan de Zaan moest worden voortgezet. Het kan niet zo zijn dat een dergelijk succesvol event, welke is opgebouwd door twee geweldige vrouwen met zo veel energie en met zo'n hoge gunfactor, verloren zou gaan. Eten, drinken en muziek met de 'Zaanwand' als historisch decor, zeg nou zelf, It just makes your day!"

In 2014 organiseerden Anne van der Spoel en Karen Schoen van K'OOK! uit Wormerveer de eerste editie van het Foodfestival aan de Zaan. Het idee om op vrijdagmiddag een uitgebreide vrijdagmiddagborrel aan te bieden is uitgegroeid tot een succesvol festival met tientallen Food aanbieders en vele bezoekers.

Yvette van der Does
Meer berichten