Een impressie van de ondernemerstalkshow vorig jaar.
Een impressie van de ondernemerstalkshow vorig jaar. ((Foto: NV Zaanstad))

Ondernemerstalkshow NV Zaanstad in Zaantheater

ZAANDAM - In de foyer van het Zaantheater vindt maandag 25 maart voor de tweede keer de ondernemerstalkshow NV Zaanstad plaats. Dat gebeurt op initiatief van het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek-Waterland en de gemeente Zaanstad. Tijdens NV Zaanstad wordt op basis van interviews het ondernemen in stad en streek belicht. NV Zaanstad is gratis toegankelijk.

Jaap Sluis en Rosalie Smit verzorgen de interviews. De NV-redactie richt zich in de programmering op alle gemeentedelen en alle branches en kiest voor zo veel mogelijk variatie: mannen, vrouwen, starters, eenpitters, eigen bazen, werknemers, ... De uitdaging ligt vooral in het belichten van verborgen kracht en kansen en het leggen van interessante dwarsverbanden. Met het oog op de gewenste vaart en variatie worden verschillende onderdelen geprogrammeerd. Langere gesprekken, snelle interviews en speciale rubrieken zullen elkaar in hoog tempo afwisselen.

Pluspunten

Een van de NV-gasten is voormalig buschauffeur Arthur Walker, die een hop on/hop off langs toeristische trekpleisters in de Zaan begon. Zijn bedrijf heet CityTour Zaanstreek. Masha Vos exploiteert op franchisebasis twee AH-vestigingen in de Zaanstreek. De tweede ging onlangs open onder de A8 in Koog aan de Zaan. Eve van Dijk van Kappa Helpt vertelt over de pluspunten van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, zowel voor werkgevers als werknemers.

Bij Bosma & Bronkhorst weten ze alles van techniek. Dit Zaanse bedrijf begint een robotica-opleiding waar Nick Bronkhorst veel over te melden heeft. Detamo is een uitzendonderneming in de technische sector die een sterk accent legt op het (weer) aan passend werk helpen van mensen. Michel Mol van Detamo legt uit hoe dat gebeurt. Edwin Ringeling was lang ambtenaar. Nu heeft hij een eigen bedrijf (Shogun) in Wormerveer.

Uitdagend

NV Zaanstad is stimulerend en uitdagend van toon. Er is ruimte voor een kritische kanttekening of tegengeluid en volop aandacht voor de economie van stad en streek. NV Zaanstad is géén businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen.

De toegang is gratis. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via www.nvzaanstad.nl. Bezoekers zijn vanaf 16.30 uur welkom in het Zaantheater. Na een inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kunnen aanwezigen aansluitend tot 19.00 uur napraten en naborrelen. NV Zaanstad is mogelijk geworden dankzij de ondersteuning van onder meer het Zaantheater, Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland en de gemeente Zaanstad.


Yvette van der Does
Meer berichten