Het huidige bestuur van De Palmboom.
Het huidige bestuur van De Palmboom. (Foto: Sarah Vermoolen)

Wie neemt de uitdaging aan om De Palmboom te besturen?

KROMMENIE - Vier jaar geleden trok SMD zich terug uit buurthuis De Palmboom in Krommenie. Als niemand zich meldde om het buurthuis over te nemen, dan zou het gesloten worden. Secretaris Anita van der Steen was al sinds 2010 vrijwilliger. 'Hier komen vele bezoekers voor de gezelligheid, om elkaar te ontmoeten en voor een activiteit. We konden niet laten gebeuren dat het buurthuis dicht ging.' Verschillende mensen hebben zich toen aangemeld om zich in te zetten voor de verzelfstandiging van het buurthuis. In de afgelopen vier jaar hebben de drie bestuursleden en de vrijwilligers bergen werk verzet. Anita: 'We hebben enorm veel geleerd van dit vrijwilligerswerk. Ik heb zo een ontwikkeling doorgemaakt die ik anders nooit had mee gemaakt. Samen hebben we het toch maar mooi geflikt.'

Voorzitter Dirk van der Grijn vertelt: 'Veel zaken zijn inmiddels goed geregeld. De gemeente heeft voor drie jaar een subsidie toegezegd, omdat ze het belangrijk vinden dat deze ontmoetingsplaats voor ouderen blijft. Maar dan zijn er wel drie nieuwe bestuursleden nodig. We hebben veel voorbereid zodat je in een gespreid bedje komt.' Het huidige bestuur stopt er namelijk mee.

Tijd om verder te gaan

'Het is goed zo, je kan wel altijd blijven. We hebben ons best gedaan. We hebben zoveel geleverd, nu is het tijd om verder te gaan. Er komen ruim 12.000 mensen per jaar voor clubjes, activiteiten en vermaak. We hebben tot eind juni de tijd om een nieuw bestuur te vinden. Ons seizoen loopt van september tot mei. We willen graag zaken goed overdragen. Voor alle bezoekers en gebruikers is het van groot belang om te weten of er een nieuw bestuur komt. Dan kunnen ze zich weer inschrijven voor het nieuwe jaar, anders sluit het.

Er staat een stevig buurthuis met een toegewijde groep vrijwilligers en het perspectief is goed. We zijn benieuwd wie onze taak wil voortzetten.'

Op www.dezaanseverhalen.nl lees je het volledige verhaal. Wie weet word je zo enthousiast dat je iemand met een kennisachtergrond enthousiast kunt maken om bestuurslid te worden.

Lees meer

Lees het volledige verhaal en andere reportages op www.dezaanseverhalen.nl.

Meer berichten