Op een handvol plekken in het museum nemen verhalenvertellers bezoekers bij de hand om ze mee te nemen in één van de verhalen van het Molenmuseum.
Op een handvol plekken in het museum nemen verhalenvertellers bezoekers bij de hand om ze mee te nemen in één van de verhalen van het Molenmuseum. ((Foto: Molenmuseum))

Molenmuseum komt tot leven

ZAANDAM - Het Molenmuseum in Koog aan de Zaan komt zondagmiddag 31 maart tot leven. Op een handvol plekken in het museum nemen verhalenvertellers bezoekers bij de hand om ze mee te nemen in één van de verhalen van het Molenmuseum.

Reinoud in de expositieruimte, Jacqueline bij de molens, Giovanni bij het schilderij aan de waterkant, Anita bij de molenborden en Eveline bij de pelmolenhut. In het museum bevindt zich een groot weefgetouw, waar buulzakken op werden geweven. Kees Koster gaat voor het laatst laten zien hoe dat gedaan werd. Bezoekers kunnen ook bij de expositie Leven onder zeeniveau terecht.

Het Molenmuseum is nog tot juni op de huidige locatie geopend aan Museumlaan 18 in Koog aan de Zaan. De verhalen en presentatie zijn doorlopend tussen 13.30 en 16.45 uur. De entree betreft de toegang tot het Molenmuseum.

Meer berichten