(Foto: Daan Ruijter)

Pianofestival in Kogerkerk

KOOG AAN DE ZAAN - In de Kogerkerk vindt zaterdag 6 april een pianofestival plaats. Daaraan werken de pianist Erwin Rommert Weerstra en de Zaanse organist / pianist Bas Westerhof mee.

Het Pianofestival begint met een workshop waarin Erwin Rommert Weerstra, pianodocent aan het Koninklijk Conservatorium, en piano- en orgeldocent Bas Westerhof een masterclass aanbieden. De deelnemers kunnen zich daarvoor per e-mail opgeven en krijgen gelegenheid een ingestudeerd werk op de concertvleugel te spelen. Daarbij geeft Erwin Rommert Weerstra tops en tips.

De masterclass wordt gevolgd door het Kogerkerkconcert op de zaterdagmiddag. Daarin treden beide docenten solistisch op. Dat doen ze in onder andere het Pianoconcert Nr. 20 in d, KV 466 van Mozart. Bas Westerhof speelt de orkestpartij in dit werk op het laatromantische Kogerkerkorgel.

De Stichting Vrienden van de Kogerkerk verzorgen de masterclass. Deze is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Zaanstad. Het begint om 13.30 uur. Aanmelden kan via een e-mail naar vriendenkogerkerk@gmail.com. Het concert begint om 16.00 uur. De masterclass kost 10 euro. De toegang is voor deelnemers aan de masterclass en bezoekers van het concert gratis. De Kogerkerk bevindt zich op Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan.

Meer berichten