David Bergmüller.
David Bergmüller. (Foto: Organisatie Oude Muziek)

Luitsoirée bij Saizenay

WESTZAAN - Organisatie Oude Muziek verzorgt donderdag 4 april een concert in de Zuidervermaning in Westzaan. David Bergmüller komt Franse kamermuziek op luit en theorbe spelen.

Het Franse kamermuziekrepertoire van de zeventiende en vroege achttiende eeuw, 'le Grand Siècle', bevat een grote hoeveelheid composities voor luit en theorbe. Twee van de rijkste verzamelingen werden aangelegd door Jean Etienne Vaudry, 'Seigneur de Saizenay et de Poupet'. "De collecties van deze edelman, parlementariër én amateurmusicus omvatten bijna de hele geschiedenis van de Franse barokluit en herbergen naast bekende kroonjuwelen ook verborgen schatten. Intiem, welsprekend, verschroeiend virtuoos maar bloedstollend mooi: met stip te noteren in uw concertkalender", aldus Organisatie Oude Muziek.

Het programma ziet er als volgt uit:

Ennemond Gaultier Carrillon / L'Immortelle / La poste / Tombeau de Lanclos / La belle Homicide

Francois Dufaut La Superbe

Rene Mesangeau Sarabande de Mesangeau

Charles Mouton Double de la belle Homicide

Jacques Gallot La Psyché

Robert de Visée Chaconne in G / Suite in a

Meer informatie

Het concert duurt 60 minuten en er is geen pauze. Het begint om 20.15 uur en de zaal is om 19.45 uur open. Kaarten kosten 24 euro, voor vrienden 20 euro en voor CJP-pashouders en studenten 10 euro, exclusief transactiekosten. Kaarten zijn te koop via 030-2329010. Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert met kaarslicht en is na afloop gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje. De Zuidervermaning bevindt zich op Zuideinde 233 in Westzaan.

Meer berichten