Foto: Tone of Voice

Rapalje in Zaantheater

ZAANDAM - De leden van Rapalje kunnen worden gezien als fakkeldragers van de Keltische muziek. De band staat vrijdag 29 maart in het Zaantheater.

"Met hun middeleeuwse kilts en wilde haardossen maakt de band al indruk voor ze ook maar één noot gespeeld hebben. Dan breekt het spektakel los, met energieke Keltische klanken en onstuimige melodieën. Deze nemen het publiek mee naar een muzikale reis langs Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen. Vrijdag 29 maart houdt de muzikale strooptocht van Rapalje een stop in het Zaantheater in Zaandam", aldus de concertorganisatie.

Twintig jaar na het verschijnen van het eerste echte album 'Still Into Folk vonden de heren het tijd worden voor een heruitgave. Om de ontwikkeling van Rapalje door al die jaren heen eer aan te doen is 'Still Into Folk' in zijn geheel opnieuw opgenomen. "Het geluid van David Myles is daarbij een belangrijke toevoeging. Ook twintig jaar later klinken klassiekers als 'Wat Zullen We Drinken', 'Raggle Taggle Gypsy' en 'Whisky in the Jar' nog net zo opzwepend als toen. Aangevuld met Ierse danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is Still into Folk een ware Keltische beleving.

Het optreden is vrijdag 29 maart te bewonderen in het Zaantheater, Zaandam. De show begint om 20.30 uur. Kaarten zijn voor 17,55 euro exclusief transactiekosten te bestellen via www.rapalje.com en www.zaantheater.nl.

Meer berichten