Wedstrijd roofvissen vangen in Zaandam

ZAANDAM - Nieuwsgierig welke grote roofvissen in het Zaanse water zwemmen? Kom dan zondag 31 maart kijken bij de wedstrijd Streetfishing in het centrum van Zaandam. Zo'n 60 jongeren proberen zoveel en zo groot mogelijke snoek, snoekbaars en baars te vangen. Iedereen die wil zien welke roofvissen uit het Zaanse water komen (en weer terug gaan) is van harte welkom om te komen kijken. De wedstrijd is van 10.00 uur tot 14.00 uur. De wedstrijd wordt gehouden door Sportvisserij MidWest Nederland in nauwe samenwerking met de hengelsportvereniging Zaanstreek.

Streetfishing is een manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Het is makkelijk, kost weinig tijd en je vist op plekken waar je normaal niet zo snel gaat vissen. Bovenal staat dat er verantwoord met de vissen wordt omgegaan en alle gevangen vis wordt teruggezet.

De competitie bestaat uit 6 wedstrijden die plaatsvinden in Alkmaar, Haarlem, Zaandam, Amersfoort, Utrecht, en de laatste wedstrijd is in Amsterdam. De meer dan 60 deelnemers komen uit heel Nederland. Er is een mooie hoofdprijs maar bij iedere wedstrijd zijn er ook dagprijzen. Voor meer informatie: www.sportvisserijmidwestnederland.nl

Yvette van der Does
Meer berichten